Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 14. 4. 2014.

| Društvo

Zatvor za bivšeg predsednika Opštine Prokuplje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milan arsovic
Milan Arsović nekada u predsedničkoj fotelji, arhivska fotografija

Zbog umešanosti u korupciju Viši sud u Prokuplju nepravosnažno osudio doskorašnjeg predsednika Opštine Milana Arsovića na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 150.000 dinara.

Kako se navodi u presudi, Arsović je zloupotrebio položaj 2012. godine prilikom nabavke i montaže dečijih igrališta u ulici Veljka Milankovića, u Đurevačkom naselju i u dvorištu Osnovne škole "9. oktobar" u Prokuplju.

ddada Jedno od igrališta za koje su izdvajani milioni, arhivska fotografijaNaime, u presudi piše, da su nabavke zaključene kršenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno razbijanjem nabavke velike vrednosti na male i prilagođavanjem predmeta nabavke određenom ponuđaču, dok je ugovorena cena bila značajno veća od uporedivih tržišnih cena.

Tada su mobilijari i njihova montaža plaćeni 9.308.784 dinara, što je na dan zaključenja ugovora, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije iznosilo 83.405 evra.

U ispravnost nabavke dečijih mobilijara prvi je posumnjao Toplički centar za demokratiju, čiji su aktivisti i podneli krivičnu prijavu.

- Nismo očekivali ovako efikasnu i brzu rekaciju pravosuđa. Mislim da je ovo primer na koji mogu da se ugledaju i drugi sudovi u brojnim slučajevima gde procesuiranje krivičnih dela sa elementima korupcije ide sporo ili ne ide uopšte. Na ovu presudu je uložio žalbu i Viši javni tužilac, pretpostavljam zbog visine kazne - rekao je Dragan Dobrašinović iz Topličkog centra za demokratiju.

sdsdasd Povodom ove presude oglasila se i Koalicija za nadzor javnih finansija koja smatra da je presuda Višeg suda u Prokuplju primer odgovornog i profesionalnog postupanja.

Bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović na odluku Višeg suda nije imao komentar.

Arsović: Nije korupcija

Iako prvobitno nije imao komentar, nakon objavljivanja teksta, redakciji Južnih vesti se javio Milan Arsović sa tvrdnjom da nije osuđen za korupciju.

- Tačno je da sam osuđen za Zloupotrebu službenog položaja, ali nikako nisam osuđen za korupciju. Na taj način se stvara pogrešna slika kod čitalaca Južnih vesti da je neko oštetio budžet Opštine Prokuplje ili da je neko uzeo novac za sebe, što se iz obrazloženja presude nedvosmisleno vidi da nije tako. Reč je, prema presudi, o proceduralnim stvarima, a nikako o korupciji - rekao je Arsović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone

    11:12 // 15. 4. 2014.

    Cudan smo mi narod.Uvek preko hleba hocemo pogacu. Neka komsiji crkne krava. Nisam imao neko posebno misljenje o Arsovicu ,ali ga danas imam kad vidim sta se oko mene radi. Sve najbolje Arsovicu

  • Bratko

    09:36 // 15. 4. 2014.

    Mislim da je bolji asus laptop od hp-a.

  • Srdjan

    18:00 // 14. 4. 2014.

    Nema nazad ,samo napred.Nekada su ljude slali na Goli otok zbog svog politickog stava...Sve je to ista komunjarska kuhinja. Danas gledajte kako nam grad unistavaju pijani politicari, babe,bostandzije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: