Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 11. 4. 2013.

Zatvoren hotel “Ambasador”

ambasador.jpg Hotel Ambasador nekada ponos Niša

Nakon 5 decenija hotel u centru Niša za goste je zatvorio svoja vrata. Menadžment kaže da je to trenutno rešenje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Marko Mitic

    20:36 // 11. 4. 2013.

    "Nislija" zbog takvih kao ti,ovom gradu ne ide dobro...Onolika zgrada ti je ruglo,neee,najbolje da se nista ne gradi,samo zgrade iz 1900 da krase Nis...Da se stavi Ambasadoru nova fasada,bila bi jedinstevna zgrada u Srbiji...Samo ograniceni mozak moze da kaze da skyscrapper ne odg...Kako si ogranicen samo...

  • Meraklija 82

    23:17 // 11. 4. 2013.

    Unistili su nam Radio Nis, unistili TV5,teliviziju Zonu,takodje... Kada je ovaj grad konacno zamukao,gasi se jos jedan simbol ovog grada...! Hotel koji je na svakoj razglednici Nisa, kome sam se divio kao mali i odrastao prolazeci pored njega... Sta da kazem sinu koji ima 5 meseci kad me bude pitao kroz koju godinu, sta je to? ... Reci cu mu..."Bio jednom jedan hotel, bio jednom jedan grad"... :( ... Zasto?!?

    • Kralj

      23:45 // 11. 4. 2013.

      Kakva patetika!!!! "Unistili nam".... A mi jadni sedeli pa gledali i dozvolili. I ko nam je kriv? I bas ce jedno dete da za par godina zali za komunistickim ruglom arhitekture. Mene interesuje kako objasniti detetu svakodnevnu narodnu (a i ocevu) pasivnost i lenjost? Kad bi malo imali vecu svest, pa se organizovali i bunili, a ne po ceo dan sedeli u kaficima i kukumavcili, da li bi bilo bolje? Sta mislite?

  • Juznjak

    17:01 // 11. 4. 2013.

    Ne unistavajte simbol grada !!!
    Ne mogu da verujem da u godini kada se ocekuje najvise turista oni centralni hotel u sred grada zatvaraju pozivajuci se na profitabilnost.
    Ako u ovoj godini ne bude toga , ja stvarno ne znam kakve su ove nebuloze.

    Koji je radio tu analizu cuveni strucnjaci sa srednjom skolom ???

    SRAMOTA!

    • Nišlija

      17:29 // 11. 4. 2013.

      Ambasador je sve samo ne simbol grada...on je arhitektonsko ruglo u centru Niša.

      Prvo ne uklapa se u okolinu, niti izgledom, niti visinom.

      Drugo su cene i usluga. Cena noćenja im bila oko 5000 dinara, eeeej ! Sećam se da sam istražujući o cenama hotela u Nišu, otkrio sam da je noćenje sa doručkom bilo za nijansu jeftinije u Regent Club nego u Ambasadoru, koji je imao nivo cena kao i My Place i Niški Svet, ali zato nivo usluge u Ambasadoru NARAVNo da je bio krajnje zaostao u odnosu na ove hotele.

      Jednostavno, prekratili su mu muke, jer je ono bilo stvarno katastrofalno u svakom smislu. Celu zgradu treba srušiti i podići neku nižu.

    • Deki

      18:12 // 11. 4. 2013.

      Zatvaraju Ambasador da bi sve potencijalne turiste prebacili u Hotel Grand koji ce biti fantastican. Otvaranje je planirano za prvu nedelju Maja.2013.

    • Riči

      19:08 // 11. 4. 2013.

      Novopostavljeni direktor, Pera Ilic, je jorganđjija, šije čovek jorgane i jastuke, pa je razumljivo da mu nista nije jasno, čovek nije turizmolog. Važno je da govori o obavezama i pravima. Valjda misli na obavezu da radnicima treba dati platu , neka ne vrši zamenu teza i pravi se Englez, pardon, Amerikanac!U Americi ne bi mogao da eksploatise radnike, ne daje im plate vise od 1 godine i ne uplaćuje doprinose i njima i državi! Sram ga bilo, od Srbije je dobio 6 hotela i 2 motela za 1.200 000$. i odštetu(!!!)preko 3.000 000EU. I zatvorio sve hotele, a radnike otpustio!I još je na slobodi!Teši me da je na listi 24 "onih"privatizacija!Cvetkoviću, Živkoviću, Ćiriću i ostali... nadam se da ćete praviti društvo nekima iza rešetaka...

  • Nikola

    22:20 // 12. 4. 2013.

    Godinama, cak i decenijama dozvoljeno je da raznorazni "funkcioneri" ne rade nista osim sto su verovatno, kao i u drugim drustvenim firmama, raznosili imovinu. Hotel gotovo da nije imao posetu ni u vreme kada u Nisu nije bilo svih ovih privatnih, pa opet nije mogao da radi. Nesto sto ne radi godinama pre ili kasnije mora da se zatvori. Ili to, ili da se nesto drasticno promeni. Za dobro radnika, nadam se ovom drugom.

  • Златко Нечевски

    21:58 // 11. 4. 2013.

    Од увек су Ћеле Кула, Тврђава и Амбасадор били симболи Ниша. Ко год то да спори није у праву. Евидентно је да је хотел Амбасадор у лошем стању али не у толико лошем да не би могао да буде рентабилан ниском ценом, скоро сличном ценама у хостелима. Што је политика вискоих цена коју форсира Срба Илић довела Србија Турист у практични бакрот крив је једино он и то није последица ничег другог до његове намере. Објекти без радника вреде више него они са радницима. То је њему у глави, шарене лаже о нерентабилности нек прича другом

    • Aca

      13:59 // 12. 4. 2013.

      Interesuju me nekoliko stvari:
      1. Na kom radnom mestu radite u Hotelu Ambasador?
      2. Koliko je zarađivao Hotel Ambasador pre prodaje?
      3. Koliko je zaposlenih u hotelu?
      Radim u jednom privatnom hotelu i znam koliko je para potrebno da bi jedan takav objekat nesmetano poslovao? Prema podacima na sajtu TON-a Ambasador ima 150 soba (preko 260 lež.).

  • Sara

    19:23 // 11. 4. 2013.

    Zatvaranje hotela Ambasador je i problem grada Niša i gradske vlasti obzirom da je ovo godina Milanskog edikta. Zamislite u samom jezgru grada ruglo koje će biti prezentovano gostima koji budu dolazili u naš grad. Delovaće monumentalno kao nekakav horor spomenik, ili bolje rečeno sablasno. Mislim da bi gradska vlast trebalo da razmisli o ovom problemu. Zar ne bi trebalo da gradska vlast donese neku Uredbu kojom će odrediti izgled važnih područja grada. Nije tačno ni to što govori g-din Ilić. Upravo se radi o pravima zaposlenih koje su stekli na osnovu obaveza: dolazeći na radno mesto i izvršavajući savesno radne zadatke savesno svakodnevno iako 5meseci nisu primili ni dinar.

    • Двери Ниша

      13:17 // 12. 4. 2013.

      Ово је већи проблем од оног који могу да решавају само градске власти.Ово је морала да решава држава а решила га је пре свега на штету запослених у Србија Туристу. Када би само једном министру одговорном за спорне приватизације отишла имовина на добош и њему било доживотно забрањено бављење политиком а он био у затвору - ситуација би се НЕВЕРОВАТНО брзо преокренула. Али, сваки политикант у Србији има неки кофер који га прати и зато овако пролазимо.

  • bla bla

    21:14 // 11. 4. 2013.

    Сви хотели који су у власништву Србе Илића су затворени! У Нишкој бањи не ради ниједан који се води на име Србе Илића. Још прошле године је затворен "Наис", сада "Амбасадор". С друге стране преко пута "Наиса" се гради нови хотел са којекаквим чудима које већ има у "Наису". У самом Нишу се граде нови хотели,а постојећи затворени. Питам ја сада, коме одговара да постојећи хотели који су радили ко зна колико деценија, буду затворени, а да буду отварани нови и ко је тај који улаже толике паре - име и презиме?! Ко је тај који улаже брдо пара у нове хотеле?! Коме је одговарало да постојећи буду затворени?! Штета само што ова питања немам коме да поставим, можда Динкићу и свим режимима од 5. октобра 2000. који су продали и ове хотеле и целу земљу којекаквим "контроверзним бизнисменима"(шта год значило то "контроверзни бизнисмен - ваљда криминалац)!

  • Nišliski Džeronimo

    16:38 // 12. 4. 2013.

    Nije tačno da su naši politikanti prodali sve na doboš (i doooobro se ugradili). Ima još: Ćele-kula, Logor na Crvenom Krstu (gratis gubilišta na Bubnju), Mediana, Tvrđava, Čegar... Šta se čeka? Odma' na doboš, tj. na tender! Kupaca ima - garant. Dobra zarada (i ugrađivanje) - garant. Dok je ovaca biće i šišanja.

    • Aleksandar

      11:50 // 13. 4. 2013.

      U pravu si, to je velika razvojna šansa našeg grada. Mogle bi tu da se uzmu dobre parice.
      Logor na Crvenom Krstu bi mogao da uzme Philip Morris o bio bi odličan magacinski prostor, a Bubanj je svima "dosadio" i moga bi Banana već da počne da krči šumu kao u Čairu, i da tamo nikne jedno"lepo" naselje ala Igmanska,...
      A što se tiče Hotela Grand (Nišš)koliko ja znam ne rade se 2 sprata , već se otvara samo ostatak, tako da ni to nije potpuno otvaranje.
      A Ambasador je ekstra, samo jedna dobra , nova fasada i eto novog centra.

  • dragan

    17:15 // 11. 4. 2013.

    Pa posto je vlasnik amerikanac niskog podrijekla zovite americkog AMBASADORA jer je i hotel sa diplomatskim imenom.A možete dragi radnici nepostojece firme srbija turist da davite i onog sto vas je prodao. ako ga nadjete u prestonici

  • Dara

    19:29 // 11. 4. 2013.

    Zar vlasnik Srbija Turist-a G-din Ilić i dalje tvrdi kako ne zna da radnici treba i da budu plaćeni za svoj rad. Zašto je otkazivao sve aranžmane i onemogućavao radnike da zarade svoje plate? Niko mu ne traži ništa više osim onoga što je po zakonu i propisano. Niko ne piše kako je namerno gurnuo preduzeće u ambis. Pri tom zaradio mnogostruko.

  • Laki

    21:20 // 11. 4. 2013.

    Nisu ni predhodna vlast bila dobra.Mislio sam da Nis ne moze vise nazadovati.Na zalost ova sega-mega ekipa me je demantovala.Zar nesto sto ima simboliku,nesto sto je samo srce Grada,hotel u kome su odsedale najvece filmske zvezde XX veka treba da se zatvori, da bi neko ko nije ni rodjen u Nisu,ko ne zna koliko lepih trenutaka se desilo u tom hotelu zaradio?Ali dzaba ja pisem.

  • Златко Нечевски

    22:02 // 11. 4. 2013.

    А што се тиче хотела Гранд (бивши хотел Ниш) које ће бити отворен 1.марта 2013 године (добро сте прочитали датум) ексклузива је да се ће у истом бити инсталирани половни кухињски елементи из Наиса и Озрена, коришћени пешкири, постељина и завесе из Озрена, Амбасадора и Наиса и тако даље. Чак и дрвене полице из осамдесетих година које су до скоро биле у Наису, наћи ће своје место у магацинским просторима "новог" хотела са четири звездице. Стратегија купи јефтино, продај скупо ала Срба Илић

  • Miško Ristić

    06:48 // 12. 4. 2013.

    Slovo G samo što nije palo sa hotela ...

  • Nekad davno Nisljika

    23:27 // 11. 4. 2013.

    @Sara Kad bi hotel Ambasador bio jedino ruglo u gradu Nisu ne bi ni bilo tako strasno! Ocistite ulice od djubreta, iscupajte korov koji raste po "parkicima" i " zelenim povrsinama", pokrijte rupe gde su sahte pokradene i jos puno toga ako bas brinete za turiste. Ako cemo o ruglu pogledajte malo oko sebe i zgrade koje nicu verovatno bez ikakvog plana -Nis je postao izuzetno ruzan grad u zadnjih 25 godina!!!

    • Saki

      12:14 // 12. 4. 2013.

      Ruglo?! Vazno da je lepa fasada na zgradi "robne kuce beograd"

    • Fale mi 25g.

      09:36 // 14. 4. 2013.

      Otisao sam u EU pre 25g.a Nis sve zapusteni
      ji i ruzniji.I to nikoga kao da nije briga.
      Ovaj hotel kakav da je ne sme da se zatvara
      u centru je,potreban je...Taj mesetar iz US
      sa nasim mentalitetom da se preispita!

  • Nekada davno Nisljika

    23:34 // 11. 4. 2013.

    I jos nesto- ponudite turistima nesto malo vise od apoteka, pekara i menjacnica!

  • Kandahar

    17:38 // 11. 4. 2013.

    Zbog čega se otkazuju noćenja u hotelu Ambasador? Šta je razlog?

  • Seka

    09:01 // 12. 4. 2013.

    Hotel Niš ili ti Grand? Za sada, sve je to samo sjajna ljuštura. Pitanje je da li će se završiti unutrašnji radovi do sredine maja od kada treba da se realizuju rezervacije za jedno punoletstvo i za jednu svadbu 25.05.2013.god. Ukoliko se navedene usluge ne budu realizovale to će biti još neki u nizu blamaža, kao što su otkazivanje potvrđenih rezervacija za ekskurzije kao i najavljenih rezervacija za strane grupe u vezi sa uskršnjim praznicima ne samo za hotel Ambasador nego i za hotele Nais i Ozren u Niškoj Banji za koje je postojalo interesovanje turističkih agencija iz Grčke, Bugarske, Republike Srpske i Poljske za smeštaj njihovih grupa u tranzitu.

  • Dejan

    18:19 // 11. 4. 2013.

    U godini kada se proslava Milanskog edikta i grad i drzava ulazu u dovodjenje turista, hotel ne radi, medijana se sprema za docek gostiju u oktobru... volim ovaj grad, ali mrzim ljude u njemu.

  • Mudar

    18:56 // 11. 4. 2013.

    Da li ste vi stvarno toliko glupi? Da Hotel na naboljoj mogucoj lokaciji ne mozete da ucinite profitabilnim? Ili je to open neka politika..

  • nisusrcu

    21:41 // 11. 4. 2013.

    Gosti otkazuju iz vise razloga, da ste radili tamo znali bi zasto je to tako. Pocevsi od kvaliteta, zatim visoke cene ponuda a da ne pricam o higijeni objekta gde se to sve priprema. Sto kaze nasa poslovica "spolja gladac unutra jadac" uglavnom je sve inprovizovano, nista novo nije sa ozbiljnoscu uradjeno. Sve sto je uradjeno, uradjeno je s brda, s dola...ma tuga ziva za onakav hotel.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: