Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 9. 10. 2012.

| Društvo

Zatvoren restoran na aerodromu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g
foto:southserbia.com

Putnici koji putuju preko niškog aerodroma već tri meseca nemaju gde da se osveže i popiju piće dok čekaju let, jer restoran ne radi zbog štrajka osoblja Aerodromtursa.

Radnici Aerodromtursa, preduzeća koje upravlja restoranom, tvrde da platu nisu primili od decembra prošle godine, a nisu im uplaćeni ni doprinosi i zdravstveno osiguranje.

- Nije nam uplaćeno ni socijalno ni zdravstveno osiguranje od decembra, pa više ne mogu ni knjižicu da overim - rekao je Zoran Ilić, predsednik štrajkačkog odbora.

Ilić kaže da je dug ovog preduzeća, koje je i ranije poslovalo sa minusom, od dolaska nove direktorke nekoliko puta uvećan. Zbog toga štrajkači osim isplate zaostalih zarada traže i promenu poslovne politike.

Komentar direktorke Dragane Damjanac nismo uspeli da dobijemo. Kako nam je u ovom preduzeću rečeno, ona je na bolovanju.


Broj putnika i letova sa niškog aerodroma je poslednjih meseci u stalnom porastu. Iz Niša svakodnevno lete avioni Montenegroerlajnsa, a prema najavama od decembra će biti čarter letova i za Cirih i Ženevu. Funkcionisanje restorana je zbog toga veoma bitno.

Direktor aerdroma Dragan Bugarinović potvrđuje da problem postoji, ali kaže da restoran nije zatvoren već da radi "smanjenim kapacitetom".

- Trenutno smo u fazi pripremanja predloga za rešenje ovog problema. Pokrenuli smo aktivnosti kako bi ovaj problem bio rešen jer Aerodromturs nije u stanju da sam reši ovaj problem - kaže Dragan Bugarinović, direktor aerodroma.

On pominje da je jedno od mogućih trnutnih rešenja da aerodrom kao većinski vlasnik na ime pozajmice odobri sredstva Aerodromtursu kako bi zaostale zarade bile isplaćene, a štrajk prekinut.

- U narednom periodu izvršiće se procena da li to preduzeće može da postoji takvo kakvo jeste ili će se određena njegove aktivnosti ugasiti, a uraditi saradnja sa privatnim kapitalom, ali to je već pitanje za sledeću godinu. Pozajmica je urgentno rešenje koje je trenutno jedino moguće - objasnjava Bugarinović.

Vredi pomenuti da prošlog četvrtka, kada su u Niš dolazili predstavnici švajcarske avio kompanije zbog uspostavljanja letova za Cirih i Ženevu, nije bilo plakata o štrajku. Radnici restorana tvrde da su ih tog dana uklonili na predlog rukovodstva aerodroma da se "ne bi brukali pred strancima".


Aerodromturs?

Vlasnik 60% kapitala Aerodromtursa je Javno preduzeće "Aerodrom" Niš, dok je ostatak od u vlasništvu preduzeća "Morava Krušce" koje je u stečaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Vasilic

    11:16 // 10. 10. 2012.

    ma nije to nista!pojedinci jos bacaju leba da im celicna ptica sleti i hoce sa suncobranima da udju u avion,da im neko ne ukrade!

  • nesa

    10:10 // 10. 10. 2012.

    Neka rukovodioci umesto sto kupuju luksuzna nova vozila i klime za svoje kancelarije, malo uloze da poboljsaju uslove u zgradi Aerodroma. Dzabe su avioni dobri kad se mi smrznemo u holu i nemamo gde kafu da popijemo.

    Gde su otisla 2 miliona evra pomoci Aerodroma Bgd, i zadnjih godinu dana?
    Na Skodu Oktaviju i gde jos ?

  • Marko

    23:42 // 9. 10. 2012.

    Restoran na aerodromu ne radi već dva meseca zbog štrajka, ova vest nije nikakva novost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: