Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 6. 5. 2019.

| Društvo

Zatvoren sever Niša zbog pripreme parade - pešaci u žurbi, vozači nervozni

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Na stotine đaka i studenata pešačilo je danas do Tehničkih fakulteta i srednjih škola koje se nalaze u tom delu Niša, a najteže je bilo stanovnicima naselja Stevan Sinđelić koji ne mogu kolima ni do stanova. Bulevari u severnom delu Niša zatvoreni su zbog priprema za vojnu paradu "Odbrana slobode", koja je najavljena za 10. maj, do kada građani mogu da očekuju saobraćajne gužve.

Na bulevarima Nikole Tesle, delu 12. februara, Heroja sa Košara i Ulici Aleksandra Medvedeva, mogu se videti uglavnom samo policijska i vozila Vojske. Znakovi zabrane prolaska su postavljeni odmah nakon Mosta mladosti ka Blevaru Nikole Tesle, dok se Bulevarom 12. februar može iz centra do Duvanske, odakle se preusmeravaju u suprotnu traku. Gužva saobraćaj Niš Saobraćajni kolaps na ulazu u Niš, ka Glavnoj stanici; Foto: M. A.

Ulica Aleksandra Medvedeva je takođe potpuno nedostupna za vozila, a automobili ne mogu ni novim Bulevarom heroja sa Košara.

Prazni kolovozi, kako je ranije najavljeno iz Vojske, u ovim ulicama trebalo je da budu od 9 do 19 sati. Međutim, kako je danas prvi radni dan da su ulice zatvorene, građani su to najviše osetili. Pojedini su ogorčeni, jer, kako kažu, kolovozi su bili zatvoreni još od 7:30 jutros.

Ceo potez je blokiran od 7:30 jutros, a ne od 9 kako je bilo najavljeno. To je maltretiranje građana - rekao je jedan Nišlija.

Studentkinja koja je jutros žurila na predavanja smatra da je "cirkus" to što se toliki deo grada zatvara za više hiljada ljudi.

Prave cirkus sa ovim. Ja sada moram da pešačim do fakulteta, a ka obrazovnim ustanovama koje se nalaze kod Tehničkih fakulteta ide na stotine učenika i studenata svakog dana - kaže Nišlijka.

Bulevar Nikole Tesle bez automobila Bulevar Nikole Tesle bez automobila; Foto: V. MilićProblematično je i sa onima koji čekaju prevoz, naročito iz Sarajevske ulice, a i za one koji putuju "aerodromskim autobusom" koji se danas čekao i po sat vremena.

Prema rečima Nišlijke koja je oko 13 sati putovala sa Trošarine do Durlana, kada je naposletku stigao bus, ljudi koji su ga dočekali i glasno su negodovali zbog tolikog kašnjenja.

Sa stanice sam zvala Direkciju za prvoz, gde su mi kazali da svaki polazak "aerodromskog" kasni u proseku po 20 minuta, a u trenutku kada sam ja čekala jedan je bio "zarobljen" na Aerodromu - kaže Nišlijka.

Gužva Voždova Najveća gužva u centru grada; Foto: V. Milić Taksisti takođe sa Aerodroma moraju čak i preko auto-puta, a kažu da je zbog zatvorenih bulevara velika gužva u Šumatovačkoj, kao i u centru grada. Najdrastičnije je u Voždovoj ulici u vreme špica, gde su sve četiri trake pune automobila.

Dodaje da do lamela u naselju Stevan Sinđelić taksisti nisu ni vozili, a oni koji žive u ovom naselju su ogorčeni zbog toga što ne mogu automobilima do svojih domova.

Ljudima koji su izašli iz naselja onemogućen je povratak kući kolima. Svi automobili se zaustavljaju na raskrsnici bulevara 12. februara i Aleksandra Medvedeva. Prinuđeni smo da auta parkiramo kod logora Crveni Krst ili na parkingu Tempa. Da li ce ovakva tortura biti svakodnevna do održavanja te famozne parade? Da li mi moramo da budemo u getu nedelju dana zbog slikanja političara u petak - pita se građanin.

Vojnik i auto Vojska i policija usmerava vozače; Foto: V. Milić Podsetimo, iz Vojske je saopšteno da je radi pripreme i uvežbavanja za prikaz i da je od 4. do 10. maja od 9 do 19 sati uveden poseban režim saobraćaja na Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar (dve kolovozne trake u smeru od raskrsnice sa ulica Sarajevska do skretanja za Čumurlijski put) i u Ulici Aleksandra Medvedeva (od ulaza u naselje Stevan Sinđelić do Bulevara Nikole Tesle).

Parada je prvobitno najavljivana za 24. mart, ali je tada u Nišu održan samo skup povodom Dana sećanja na poginule u bombardovanju.

U jeku priprema, takozvano razdelno ostrvo na niškom Bulevaru Nikole Tesle je uklonjeno, kao i stubovi za osvetljenje koji su na njemu. Parada je onda odložena, na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica

    20:00 // 8. 5. 2019.

    Mali cirkus u reziji Velikog klovna

  • vlada

    22:47 // 7. 5. 2019.

    Nastavi glupi narode da glasas i dalje za SNS i SPS...

  • Vasa Bubanjski

    15:25 // 7. 5. 2019.

    Trideset godina kako imam vozačku dozvolu i za ovih 30 godina ne pamtim ovolike zastoje i ovakav saobraćajni kolaps kakav sam juče doživeo u Voždovoj, na početku Bulevara Nemanjića i drugim niškim ulicama.
    Raspojasana banda upravlja gradom i državom; to ne zna za sram, to je operisano od morala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: