Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 22. 7. 2010.

| Društvo

"Zatvorenici mršave"

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Prokuplje, zatvor

Porodice dvojice pritvorenika u prokupačkom zatvoru koji su tokom predhodne nedelje započeli štrajk glađu, revoltirani su izjavama nadležnog sudije i zatvorske uprave, da njihovi najmiliji koji štrajkuju glađu dobijaju na kilaži.

Da je to neistina kažu da su se lično uverili nakon jučerašnje posete.

Goran Ilić, otac pritvorenog Darka I. koji ne uzima hranu već sedam dana, tvrdi da je njegov sin smršao, što je potvrdila i zatvorska vaga.

- Bojim se za zdravlje moga sina. Neko sa namerom ili ne plasira netačne informacije da su oni i ako štrajkuju glađu u zatvoru, dobili na kilaži. Sin nam je tokom posete rekao da su zatvorenici u stvari mereni na vagi koja nije pokazivala tačnu težinu. Čak i juče pre posete su ih merili i navodno rekli da su dodali 100 grama za jedan dan. Nakon njegovog insistiranja, doneli su drugu vagu, koja je pokazala da je on u stvari smršao oko 600 grama – tvrdi otac Goran i dodaje da se to može videti i na osnovu vizuelnog izgleda.

– Darko je smršao u licu, gubi na težini i ja se bojim za njegovo zdravlje. Ipak, poručio je da neće odustati od štrajka, dok god se ne osudi, ili pak pusti da se brani sa slobode – naglašava otac Goran.

Inače, četvorica od šestorice pritvorenika koji su uhapšeni u policijskoj akciji „Morava“ 31. oktobra 2009. godine, započela su štrajk glađu prošlog utorka, izražavajući tako nezadovoljstvo sudskim sporom koji traje predugo.

Nakon nekoliko dana, dvojica pritvorenika prekinula su štrajk glađu, dvojica najupornijih Darko I. (25) i Nikola R. (29) i dalje štrajkuje odbijajući hranu.

Oni su prebačeni u posebne prostorije i nemaju kontakt sa drugim zatvorenicima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: