Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 18. 5. 2014.

| Društvo

Zatvorenici svoju hranu šalju kao pomoć

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
zatvor.jpg

Više od 1.100 zatvorenika niškog zatvora odreklo se jednog obroka, uz zahtev da se ta hrana prosledi stanovništvu ugroženom poplavama.

Reč je o zatvorenicima iz takozvanog "zatvorenog" dela zatvora, koji nisu mogli da pođu i lično pomognu u akciji spasavanja.

Dopis upravniku Upravnik KP doma Aleksandar Grbović, koji je sa 150 zatvorenika i delom ljudstva do petka uveče na barikadama u Šapcu, kaže da je grupa zatvorenika pokrenula inicijativu koju je zatim podržalo svih 1.158 njihovih "kolega".

- Oni su meni uputili pismo u kome piše da, pošto ne mogu ni na koji drugi način da pomognu, a imaju struju, vodu, suvu posteljinu,... njima ništa neće da bude ništa loše ako se odreknu tog jednog "suvog obroka", odnosno konzervirane hrane, ali traže od mene da tu hranu prosledim tamo gde je potrebna - kaže Grbović.

Inače, grupa od 150 zatvorenika iz "otvorenog dela", koji imaju pravo da vikend provedu van zatvora, odlučila je da to vreme iskoristi za pomoć područjima ugroženim poplavama. Sa njima je pošlo i 50 službenika KP zavoda.

Zatvorenici niškog KP zavoda pored nasipa u Šapcu Zatvorenici niškog KP zavoda pored nasipa u Šapcu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • igor. be

    19:45 // 19. 5. 2014.

    U niskom KPD-u ima i neduznih ljudi koji came cekajuci da se neko smiluje i pusti ih da sa slobode pomognu...bas onako kako to rade celog zivota.TAMO je najveci humanista ikada u Nisu sa okolinom...

  • Перица Мали

    11:03 // 19. 5. 2014.

    Оваквом хуманом гесту треба дати већи медијски значај,да буде будилник савести онима који још спавају.Овакве природне катаклизме осликавају скривене карактерне црте,племенитост,висок степен емпатије

  • Jole

    09:29 // 19. 5. 2014.

    Mogao bi Gradonačelnik Niša da se ugleda na robijaše i ako ne može da pomogne fizički neka se odrekne bar jedne plate u korist ugroženih!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: