Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 8. 11. 2012.

| Društvo

Zavarili vrata kako bi sprečili plenidbu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Blic
vagon.jpg
Ilustracija, foto: e-kapija.com

Sudski izvršitelji koji su došli da plene imovinu fabrike MIN “Vagonka” iz Niša nisu naišli na zaključana, već na zavarena vrata.

Više od 200 radnika ove firme sprečilo je izvršitelje da zaplene deo mašina i opreme. Kako prenosi Blic, oni su zavarili vrata hale sa unutrašnje strane kako bi sprečili izvršitelje da odnesu 5 strugova i viljuškara prodatih na licitaciji za oko 2 miliona evra.

Radnici kažu da nisu dozvolili plenidbu jer direktno zavise od prodatih mašina.

- Oduzimanje opreme bi značilo uništenje „Vagonke“ jer više ne bismo mogli da radimo ništa - kaže predsednik Sindikata „Nezavisnost“ Boban Maksimović.

Skoro svi radnici imaju izvršne presude zbog neisplaćivanja imovine, ali samo desetorica njih se odlučilo za naplatu dugova prodajom imovine.

- Svima smo se obraćali za pomoć i nadamo se da će se neko smilovati. Pa nije mala stvar da se zatvori jedna ovakva fabrika - kaže Živoslav Simonović, jedan od radnika.

Radnici kažu da neće odustati makar bili uhapšeni. Kažu da su se obraćali resornim ministarstvima i Agenciji za privatizaciju, ali odgovora još uvek nema.

Direktor „Vagonke“ Ivica Radosavljević traži pomoć države kako bi se odložila prodaja imovine do izlaska iz restrukturiranja.

Radosavljević dodaje da bez opreme koju su sudski izvršitelji pokušali da zaplene neće moći da ispune novi ugovor sa Vladom Srbije o remontu 110 vagona vredan 85 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ignjatije

    09:31 // 9. 11. 2012.

    A sad lepo izvršiteljima otkaz i pravac robija zbog zloupotrebe službenog položaja. Preduzeće je u RESTRUKTUIRANJU, a dok ono traje izvršenja i prinudna naplata su zabranjeni.

    • ljuba

      21:20 // 9. 11. 2012.

      I tako još 100 godina?!

  • vera krstić

    09:23 // 9. 11. 2012.

    Zemljo Srbijo,pa je li ovo pravna država, ni sudska rešenja ne mogu da se izvrše,a mi plaćamo kao građani ovu nesposobnost države da svoje zakone sprovede. Usput znam da je ova propala fabrika u restrukturiranju već šest godina, a o njihovoj trenutnoj uspešnosti i ugovorenim poslovima na čelu sa direktorom koji je i zastupnik kapitala / politički kadar URS-a /govori podatak da su radnici na plaćenom odsustvu i bez primljenih osam plata.

  • komadinic mircic verica

    00:04 // 9. 11. 2012.

    i sta ce posle!?prodace se masine , sve ce otici u bestraga a pare ce se potrositi .i gde smo bili i sta smo radili !!!???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: