Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 14. 1. 2024.

| Društvo

Završava se 24-časovno grejanje u Nišu, ali Toplana u pripravnosti

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Toplana grejanje; foto: JV-Ljubica Jocić
Više neće biti grejanja noću, jer meteorolozi prognoziraju toplije vreme; foto: JV/Ljubica Jocić

Grejanje tokom noći u stanovima Nišlija koji koriste usluge Gradske toplane prestaje večeras, 14. januara, potvrdili su iz ovog preduzeća, ali uz napomenu da će radnici biti u pripravnosti "ako realnost ne bude u skladu sa prognozama". Meteorolozi predviđaju toplije vreme i manji minus nego prethodnih dana u Nišu, a temperature na jugu bi mogle da pređu i 10 °S.

U Nišu je danas jutro bilo hladno i sa umerenim mrazem, ali je sve toplije i najviša dnevna temperatura biće oko 5 stepeni. Oblačno i toplije vreme iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju za ponedeljak, 15. januar, a od sredine dana povremeno će padati kiša.

Vetar slab do umeren južni. Jutarnja temperatura oko -3 °S, a najviša dnevna oko 8 °S. Krajem dana i tokom noći se kiša na širem području grada može i lediti pri tlu, a u drugom delu noći sa daljim padom temperature kiša će preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severni - predviđaju meteorolozi.

U skladu sa ovim prognozama meteorologa prestaje i 24-časovno grejanje u stanovima Nišlija koji se greju preko Toplane, a koje je počelo u noći 9. januara.

Po trenutnim prognozama, nastupajuće noći neće biti celovečernjeg grejanja. Radnici će biti u pripravnosti, ukoliko se desi da realnost ne bude u skladu sa prognozama - navode iz Toplane.

Meteorolozi za narednu nedelju prognoziraju nestabilno vreme - u utorak, 16. januara hladnije i povremeno sa slabim snegom, koji će u nekim krajevima formirati, a u drugim povećati visinu snežnog pokrivača.

U sredu i četvrtak ponovo toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku, do 18 °S na zapadu zemlje, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4 °S. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega. U sredu umereno oblačno i suvo. Krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu - navode meteorolozi.

Od četvrtka ponovo predviđaju kišu, koja će u petak sa padom temperature preći u sneg, a za vikend 20. i 21. januara oblačno uz slab sneg.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    10:17 // 15. 1. 2024.

    Pre korone grejanje u stanovima bilo je otvaranje prozora od nenormalne vrućine koja je toplana stvarala a sad svi prozori zatvoreni a radijatori mlaki.

  • Nikol

    00:42 // 15. 1. 2024.

    Glasali ste, šta hoćete sad? Dobro je da greju uopšte. moze im se, pa šta

  • Nale

    22:28 // 14. 1. 2024.

    Ovi ce ladno da zavrse grejnu sezonu 15. januara, a poceli su je novembra, i to grejnim probama, samo ujutru. Da gase danju cim vide 10ak stepeni, i prigreju malo sat dva-ujutru i sat-dva predvece, vec u januaru. Sezona 2 i po meseca!! A cene triput porasle i placas cele godine. Znaci bog te da se upitas zasto uopste postoje. Pritom Nis u otrovnoj dimcini. Umetnost od apsurda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: