Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 25. 10. 2018.

| Društvo

Završava se izgradnja garaže kod niškog Doma zdravlja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
izgradnja garaže
Dvoetažna garaža imaće 70 parking mesta; foto: gradski sajt

Iako su iz Grada ranije najavljivali da će do kraja avgusta biti izgrađena montažna garaža kod niškog Doma zdravlja, kao rok je potom dat početak novembra, a direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević sada najavljuje da će u narednih nedelju dana biti završeni građevinski radovi. Potom će, objasnio je on, raditi tehničku proveru, te će nakon dobijanja upotrebne dozvole moći da se koristi 70 novih mesta za parkiranje.

Očekivani rok za završetak izgradnje nove garaže najavljen na sajtu Grada Niša pre nekoliko meseci bio je kraj avgusta, dok je nakon toga na građevinskoj tabli kao datum istaknut 1. novembar i to je rok koji bi trebalo da bude ispunjen. Naime, kako piše na gradskom sajtu, direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević rekao je da će izgradnja dvoetažne garaže na parkiralištu kod Doma zdravlja biti završena za nedelju dana. građevinska tabla DZ Na tabli piše da je rok za izvođenje radova 1. novembar; foto: gradski sajt

Nakon izgradnje i dobijanja upotrebne dozvole novi parking-prostor počeće da se koristi, dodaju na sajtu, a imaće obezbeđenje, video nadzor i bolje će biti osvetljen.

Garažu plaća niški, a gradi je beogradski Parking servis, kako kažu, za oko 30 miliona dinara.

Vreme parkiranja na novoj garaži biće neograničeno, ali će se naplaćivati 40 dinara po satu, a kažu da će tokom dana pre svega biti namenjen pacijentima Doma zdravlja i korisnicima uslužnog centra Policijske uprave.

U noćnim satima u njoj će biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada sa povlašćenim zoniranim stanarskim parking kartama - naveli su na gradskom sajtu.

Podsetimo, krajem juna kada su počeli radovi na izgradnji garaže, novinarima iz Parking servisa nisu odgovarali na pitanja o novom parkiralištu, koji bi trebalo vozačima da "skrati muke" oko pronalaženja parkinga oko Doma zdravlja. Detalje o toku izgradnje prećutkuju i prethodnih mesec dana.


Uskoro i novi parking iza Narodnog pozorišta

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je obišao radove na izgradnji parkirališta, navode na gradskom sajtu, i rekao je da je to "samo početak" rešavanja problema sa parkinzima po gradu, na šta se građani vrlo često žale. Bulatović i Dimitrijević Bulatović i Dimitrijević razgledali radove; foto: gradski sajt

Ponovo je najavio da će uskoro da se gradi i višespratna garaža na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, kao i da se privodi kraju parkiralište između starog i novog Kliničkog centra.

Posle ovog etažnog parkirališta, gradiće se sličan objekat velikog kapaciteta na više nivoa na Sinđelićevom trgu vredan oko 65 miliona dinara, a zahvaljujući i ulaganju države od skoro 60 miliona, gradi se i novi veliki parking na prostoru između novog i starog Kliničkog centra. Završetkom tih objekata, vrednih više od 150 miliona dinara, grad, odnosno građani dobiće više od 200 novih mesta za parkiranje u najfrekventnijim delovima Niša - rekao je Bulatović.

Podsetimo, garaža između starog i novog Kliničkog centra se gradi na parceli koja je pod restitucijom, a naslednici traže da im se to zemljište vrati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    22:17 // 27. 10. 2018.

    Pazi sad, "vreme parkiranja neograničeo". Ali je namenjeno prvenstveno posetiocima DZ. A preko noći i stanarima. Kakva glupa izjava. "Negraničeno vreme", potire sve želje, sve planove Parking servisa. Drugo, zašto se ne gradi na Siđelićevom trgu podzemna?. Pita li se struka, ili politika.

  • sky

    08:25 // 26. 10. 2018.

    Na tabli ne pise ko je nadzorni organ.
    Kako se nesto gradi u ime Grada a danema nadzornog organa

    • Stojko

      01:35 // 28. 10. 2018.

      Nadzorni organ su Južne vesti. Za grad, pa I šire. Od njih /JV/. gaće im se tresu. Pritisak im ripa.

  • Milan Jovanovic

    00:12 // 26. 10. 2018.

    Bulatovic se drzi za prsten, verovatno mu se javlja nesto (po ugledu na "vidovnjaka" Ljubisu Trgovcevica)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: