Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 25. 4. 2019.

| Društvo

Završava se rekonstrukcija pirotske škole "Sveti Sava"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
U toku završni radovi
U toku završni radovi; foto: Lj. F.

Sređeno dvorište, nove klupe i stolice i novi parket u fiskulturnoj sali dočekaće đake pirotske Osnovne škole “Sveti Sava” koji će se nakon 8 meseci vratiti u svoju staru školsku zgradu, ali ovaj put zatećiće je u potpuno novom ruhu.

Nakon "egzila" u Ekonomsku i Tehničku školu, gde su od septembra prošle godine, poslednji mesec ove školske godine đaci će provesti u staroj školi, ali u novim klupama. Kompletna rekonstrukcija škole je pri kraju, a kako kaže direktor škole Marjan Rančić, u prvoj polovini maja vratiće se u svoj “dom”.

Čekamo nameštaj za nekoliko učionica i amfiteatar koji treba da stigne ovih dana posle praznika. Radovi se završavaju, trenutno se radi u dvorištu, molerski radovi i neke sitne popravke - objašnjava Rančić.

Nakon skoro 100 godina obnovljena je centralna zgrada, a i fiskulturna sala koja je novijeg datuma je renovirana.

Postavljen je najsavremeniji parket sa Fibinim sertifikatom. Što se tiče materijala i izvršenih radova nemamo nikakvih zamerki. Škola će biti jedna od najfunkcionalnijih u Srbiji, a bili smo među najnesređenijim školama - kaže direktor.

Trenutno se dovršavaju radovi u dvorištu, juče je završeno asfaltiranje, ostalo je još da majstori završe deo dvorišta koji se radi stencil tehnikom ukrasnog dekorativnog betona koji će biti u šarama pirotskog ćilima.

Sređena je fasada, promenjeni su radijatori, podovi, vrata, kao i elektro mreža i instalacije, a kompletnu rekonstrukciju škole finansirala je Kancelarija za javna ulaganja, dok je lokalna samouprava dala dodatni novac za nameštaj.

Podsetimo, zbog rekonstrukcije njihove škole, đaci su nastavu od početka školske godine pohađali u zgradama Ekonomske i Tehničke škole, kompletno u drugoj smeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    19:27 // 25. 4. 2019.

    Sada ce se deca uciti korupciji i nasilju u obnovljenoj skoli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: