Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 13. 9. 2022.

Završen konkurs za direktora "Pčelice" - u igri dva kandidata, zaposleni ukazuju na nepravilnosti

pčelica Završen konkurs, a "Pčelica" se ne oglašava; foto: Pčelica

Aktuelna v. d. direktorke "Pčelice" Svetlana Mitić dobila je većinu glasova zaposlenih na konkursu za novog direktora te Javno-predškolske ustanove, a pored nje je na listi bio i direktor vrtića u Sokobanji Dušan Mijajlović. Tajno glasanje su pratile i nepravilnosti, a jedna od njih, na koju ukazuju zaposleni, bilo je dostavljanje i fotografisanje lične karte uz glasački listić. Ustanova i Mitićeva na ove navode ćute, a protivkandidat kaže da čeka zvanične dokaze o neregularnosti koji bi pokrenuli moguću tužbu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Iq

    16:03 // 13. 9. 2022.

    Nabrojano je kap u moru nepravilnosti i zloupotreba doticne...

  • Neško

    16:20 // 13. 9. 2022.

    I ne samo to. Zašto se ne objavi da Ustanova mora 4 miliona zaposlenoj zbog pespravnog davanja otkaza? A sve će to platiti građani Niša. Pamet u glavu sledeći put kada glasate.

  • Dragan

    16:37 // 13. 9. 2022.

    Ova nije ni trebala da se kandiduje. Uništila pčelicu a sad kao osvojila više glasova. Ne zna ni dve rečenice da sastavi. Novinari je više i ne zovu.

  • Dragan Niš

    17:03 // 13. 9. 2022.

    Sns ovska direktorka i sns ovski način izbora.Pretnje, ucene, nekontrolisan broj odštampanih listića su manir izbora direktorke.Delovi ustanove poput kuhinje nisu ni znali do pred dan glasanja da je izbor za direktora.I nisu samo dva spora izgubljena izgubljeno je mnogo više a jedan je milionski zbog nezakonitog otpuštanja ekonomistkinje.Šta je sa krivičnim prijavama i dokazima uz njih,ko ih drži?

  • Skandal

    17:31 // 13. 9. 2022.

    Skandal...veliki! Zar nikog u toj ustanovi ne zanima gde im je zavrsio glas na glasanju? Zar nikog ne zanima sta je radila komisija i zasto je dozvoljavala slikanje listica? Zar nikog ne zanima to sto su dva clana komisije napustala biracko mesto... Price po kuloarima vise ne piju vodu. Zar nemate osecaj da vam vredja inteligenciju??? Eeee Pčelice...dokle ce te da cutite?

    • Auttrikter

      18:53 // 13. 9. 2022.

      Pa, moraju da cute, jer im sekta dala posao iako u nju ne veruju ! Plasili ih da moraju da daju izvestaj,svako po naosob koliko je kapilarnih glasova sakupio i na koliko je mitinga isao ! Iako ih je isti zaposlio, ne mogu da se gledaju, jedna drugu ogovaraju, ko je vise za sektu ucinio ! Srbija, brale !

  • Ivan

    17:32 // 13. 9. 2022.

    Aktuelna direktorka, ako ostane na ovom mesto. Lično ću kao roditelj da se potrudim da se nezadovoljstvo posle svega što je uradila iskaže ispred gradske kuće. A ima nas Boga mi podosta. OVO JE NEIZDRŽIVO VIŠE I PREVRŠILO SVE MERE. Mi i dalje ispred vrtića čekamo kao ovce po kiši i suncu zbog Covid19 mera koje su ukinute da uzmemo dete. Samo da ne vidimo kako i sta se radi sa decom.

    • Dragan Niš

      19:37 // 13. 9. 2022.

      @Ivan. Ništa niste propustuli,ne radi se ništa. Ovo više nije obrazovna predškolska ustanova ovo je samo svratište za decu koje nemaju gde roditelji da ostave dok idu na posao!!

  • Stari Slobin kadar

    17:37 // 13. 9. 2022.

    I ja ispunjavam uslove konkursa: završen kalemarski fakultet, neki Megatrend, volim da vozim službena kola u privatne svrhe, dobro krkam i pijem u kafanu o narodnom trošku, ne znam sva slova azbuke, promenio sam 15 partija i kalemarskih udruženja.... malo li je!

    • Tajanstveni Alan

      18:55 // 13. 9. 2022.

      ...jos da se uclanis i budes " aktivan" .

  • Milena

    19:51 // 13. 9. 2022.

    Meni ovo lici na plan B samostalnog sindikata, na sve nacine zeli da ospori glasove. Tako je bilo i na prethodnom glasanju. Unapred sve vidjeno!

    • Sindikat

      20:43 // 13. 9. 2022.

      Za vašu informaciju taj sindikat ne postoji u pcelici. Lose su vam dosapnuli. Mozda ste mislili na sindikat obrazovanja....taj sindikat uvek ima plan B

    • Dragan Niš

      22:50 // 13. 9. 2022.

      @Milena. Koji sindikati? Kakvu ulogu imaju sindikati u ovoj ustanovi,koga su zastupali,odbranili nečije pravo zaštitili ga od premeštanja,mobingovanja? Uostalom ne bi se upošljeni branili sa advokatima čak i na disciplinskim komisijama i sudovima da sindikati opravdavaju svoje postojanje i ulogu.Narod džabe plaća članarinu a koristi od toga imaju samo sindikalni funkcioneri!!

  • Stojanka Dimić

    22:58 // 13. 9. 2022.

    Steta sto ovu zenu najvise mrze ljudi koji mrze sami sebe. Kao roditelji mi smo joj zahvalni na resenju problema i reakciji.
    Zelimo mnogo godina uspesnog rada.
    Ziva bila divna teno.

  • Konan

    16:16 // 14. 9. 2022.

    Koliko je meni poznato ona je i do sada obavljala direktorsku funkciju, izgleda da je dobro radila u interesu partije čim je opet reizabrana

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: