Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 9. 12. 2020.

| Društvo

Završen mural sa motivima Čegarske bitke na zgradi biletarnice spomenika Ćele-kula

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
mural-cegar4-foto-petardjordjevic
foto: Petar Đorđević

Mural sa motivima Boja na Čegru, spomenika čegarskim junacima, Stevana Sinđelića i spomenika Ćele kula, rad akademskog slikara Save Mišića, završen je i krasi zidove zgrade biletarnice kraj spomenika Ćele-kula u Nišu.

mural-cegar3-foto-petardjordjevic foto: Petar ĐorđevićOslikavanje je deo akcije Udruženja "Radne akcije Delijski vis" koje je početkom novembra pokrenulo uređenje prostora oko jednog od najposećenijih spomenika u Nišu.

Biletarnica neće više biti obična biletarnica, već će postati nosač jednog umetničkog dela, po svim merilima i kriterijumima umetnosti - poručuju iz Udruženja.

Članovi Udruženja su prostor oko Ćele-kule očistili, popravili most preko reke, ofarbali klupe i senik. Kako su ranije rekli, na oslikavanje su se odlučili kako bi se zgrada biletarnice zaštitila od neprimerenih grafita koji su se često mogli videti na njoj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    15:34 // 9. 12. 2020.

    Mislite da ce ovo delo, za koji je ulozen trud i pare, spreciti nekog ostascenog da nasara poruku ljubavi ka svom omiljenom klubu ?
    Slabo poznajete grad u kome zivite, zivi bili pa videli .

  • Nišlija

    14:51 // 9. 12. 2020.

    Ovo udruženje je samo od jedne transakcije inkasiralo od grada 300000 dinara, za svoje aktivnosti. Lepo bi bilo da napišu odakle novci za ovu akciju

    • Zahvalni Muzealci

      18:18 // 9. 12. 2020.

      Poznato je, da naš direktor Muzeja Neša Spasić, podržava svaku korisnu aktivnost. Platio je boje po specifikaciji umetnika 2x10.000 dinara - BRAVO !

  • Verko

    13:52 // 9. 12. 2020.

    Sećam se predivnog murala u nekadašnjoj RK Sinđelić na odmaralištu između dva sprata, pa se pitam šta se s istim desilo. Inače, ovaj trend muralisanja po sprskim gradovima postaje neukusno.

    • Милош

      19:49 // 9. 12. 2020.

      Шта је овде неукусно?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: