Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 14. 2. 2014.

| Društvo

Završena izgradnja fabrike "Džonson elektrik" u Nišu

Autor:Tijana NikolićIzvor:Južne vesti
fabrika
Izgrađeni objekti površine 10.000 kvadrata u kojima će se nalaziti fabrika "Džonson Elektrik"

Za samo četiri meseca od početka radova, a šest meseci od potpisivanja prvog ugovora, završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji fabrike elektromotora za auto-industriju.

Svečanosti povodom završetka grubih građevinskih radova prisustvovao je i Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je tom prilikom rekao da je ovo najznačajnija investicija u prethodnih 15 godina u ovom delu Srbije i da će "Džonson elektrik" proizvodima iz Niša snabdevati automobilske gigante - "Volvo", "Be-Em-Ve", "Jaguar" i gotovo sve najpoznatije svetske kompanije.

-U ime Vlade republike Srbije ponosan na činejnicu da je za samo četiri meseca izgrađen proizvodni pogod i fabrika od 10.000 kvadrata. U toku ove godine posao će dobiti 250 ljudi, do sredine sledeće godine 500 ljudi i tako redom. Do septembra očekujem da pokažemo celom svetu kako iz Srbije izlate najpoznatiji elektro motori - rekao je vicepremijer Aleksandar Vučić.

Ova kompanija trebalo bi da zaposli oko 1.000 Nišlija, njih 250 do kraja godine, a  početak proizvodnje elektromotora u Nišu najavljen je za septembar.

Danas su predstavnici ove kompanije potpisali Protokol o regulisanju međusobnih obaveza sa predstavnicima Grada Niša kojim su precizirani načini finansiranja stavki iz već potpisanih ugovora.

Da bi fabrika mogla da počne i sa probnom proizvodnjom neophodno je da dobije priključak sa strujom. Kompanija iz Hong Konga zahtevala je napajanje od neverovatnih 10 megavati i prihvatila je da priključak od 7 megavati finansira sama, dok se Grad obavezao da će finansirati  3 megavata.

Ovim ugovorom Grad se obavezao da će osim 30% priključka struje, platiti i izradu projektne dokumentacije, obezbeđivanje građevinske dozvole, stručni nadzor nad izvođenjem radova, tehnički pregled objekta i ishodovanje upotrebne dozvole.

Memorandum o razumevanju za izgradnju fabrike između predstavnika Grada Niša i kompanije „Džonson Elektrik“ potpisan je juna prošle godine,  zatim je u septembru potpisan i ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta bez naknade Gradu, na kome je i izgrađena fabrika.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: