Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 25. 6. 2021.

| Društvo

Završena mala matura, bez nepravilnosti u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu

Autor:Uroš KostićIzvor:Južne vesti
skolska klupa foto aleksandar kostic
Đaci kažu kombinovani test bio najlakši; foto: A. Kostić

Završni ispit za učenike osnovnih škola završen je danas polaganjem kombinovanog testa. Đaci kažu da su testovi prethodnih dana bili laki, a da im je najmanje muke zadao kombinovani. Načelnik Školske uprave za Nišavski, Toplički i Pirotski okrug Dragan Gejo navodi da organizacija male mature nikad nije bila bolja i da nije bilo prijava o nepravilnosti.

Prethodna dva dana osmaci su polagali testove iz maternjeg jezika i matematike, a danas su završni ispit priveli kraju kombinovanim testom koji obuhvata pitanja iz biologije, istorije, fizike, hemije i geografije. Đaci kažu da testovi nisu bili teški, a da je najlakši bio današnji.

Nije bilo teško, jedino test iz sprskog za nepoznatu reč, ali to su se i drugi žalili. Matematika je bila lakša nego na probnom. Kombinovani je bio vrlo lak tako da je sve bilo kao na probnom, čak i lakše - kaže jedan od osmaka iz niške škole “Čegar”.

Profesori smatraju da su đacima testovi bili laki jer je pripremna nastava trajala duže nego prethodnih godina.

Pripremna nastava je trajala duže nego inače. Počelo se mnogo ranije zbog toga što je deo godine prošao u online nastavi pa za svaki slučaj da đaci budu spremni, a i mi da budemo sigurni da smo ih dobro pripremili - objašnjava profesorka iz Niša.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo pohvalio je organizaciju završnog ispita i dodao da za tri dana nemaju nijednu prijavu u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu od 120 supervizora i desetine savetnika i spoljnih saradnika koliko ih je bilo na terenu.

Kaže i da je obišao 15 škola i da je očigledna bila opuštenost kod đaka za razliku od prethodnih godina.

Ja mislim da nikad nije bila bolja organizacija što se tiče distribucije testova i s obzirom da mi dobijamo testove na pregled kasnije iz 7 okruga. Mi imamo testove iz Leskovca, Vranja, Prokuplja, Pirota, Niša, Zaječara i Bora i onda je to ogromna organizacija i jako je dobro sve to funkcionisalo - navodi Gejo.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna dok će na konačne rezulatate osmaci morati da sačekaju do 2. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    15:11 // 6. 7. 2021.

    BILO JE NEPRAVILNOSTI ali nisu otkrivene, to je tacan iskaz. Iskaz: >bez nepravilnosti u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu< je neispravan, jer nisu otkrivene nepravilnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: