Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 19. 2. 2021.

| Društvo

Završena rekonstrukcija OŠ "Branko Radičević" u Vladičinom Hanu - novi sistem grejanja, fasada, sala i tereni

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Osnovna škola
U rekonstrukciju uloženo 110 miliona dinara; foto: Han Info

Rekonstrukcija i adaptacija najstarije i najveće osnovne škole u Vladičinom Hanu, “Branko Radičević”, koja je počela prošle godine, sada je završena. Osim novih instalacija, renoviranih učionica i promenjene stolarije, rekonstrukcija je podrazumevala i novu fasadu, igralište i osvetljenje.

Učenici ove škole dobili su i novu salu za fizičko, nove sportske terene, a uveden je i novi sistem grejanja na pelet, uz nove kotlove i instalacije u celoj zgradi.

Osnovna škola "Branko Radičević" Vladičin Han Najveći problem bili stari kotlovi za grejanje; foto: Han Info Kako je ranije rekao za Južne vesti predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović najteži posao i povod rekonstrukcije je je bilo grejanje, jer su kotlovi u školi bili stari više od pola veka i grejanje je konstantno opterećivalo opštinski budžet.

Osim toga i školska sala je bila u lošem stanju, kao i školsko dvorište, pa je bilo neophodno da se stvore bolji uslovi za rad.

Osnovna škola "Branko Radičević" Vladičin Han Učenici dobili i novu salu za fizičko; foto: Han Info Inače, Osnovna škola “Branko Radičević” datira iz 1888. godine, a počela je da radi u jednoj privatnoj kući. U postojećoj zgradi smeštena je više od pola veka, a školu trenutno pohađa oko 550 učenika.

U rekonstrukciju je uloženo 110 miliona dinara, uz podršku Vlade Srbije kroz „Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini“ posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: