Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 28. 12. 2019.

| Društvo

Završeno uređenje zapuštenog bloka u centru Vranja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Blok Pošta-Banka
Milion dinara za čišćenje kompleksa u centru Vranja; foto: M. D. /JV

Nakon što je Udruženje stambenih zajednica u samom centru Vranja pokrenulo inicijativu za uređenje prostora koji je bio zapušten, nakon mesec dana radova završeno je kompletno sređivanje ovog bloka, od dezinfekcije i farbanja, do saniranja delova krova koji su bili u lošem stanju.

Blok “Pošta - Banka” prostire se većim delom duž vranjskog šetališta, a zapušten je godinama. U prethodnih mesec dana, koliko je trajalo sređivanje ovog kompleksa, završeno je kompletno hemijsko čišćenje šetališnih površina, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija, krečenje i farbanje celog kompleksa. Sanirani su i pojedini delovi krova i zamenjene instalacije.

Blok Pošta-Banka Sređivanjem je rešen ekološki problem u centru grada; foto: M. D. /JV Kako kažu stanari ovog kompleksa, osim što je bio u katastrofalnom stanju, objekat predstavljao i veliki ekološki problem u samom gradskom jezgru.

Predsednica Udruženja stambenih zajednica Nataša Stojiljković kaže da će od sada sa održavanjem i daljim sređivanjem bloka da nastave stanari zgrada i zakupci lokala, a prvi čovek Vranja Slobodan Milenković najavio je i da će se zakupci lokala vratiti.

Blok Pošta-Banka Prostor je dezinfikovan, okrečen, ofarban, zamenjene su instalacije i sanirani pojedini delovi krova; foto: M. D. /JV Procedura za sređivanje bloka, kaže Milenković, trajala je godinu dana, od registrovanja Udruženja stambenih zajednica i izdvajanja sredstva iz gradskog budžeta, do izvođenja potrebnih radova na sanaciji koji su trajali mesec dana.

Za sanaciju ovog prostora površine 2.000 kvadrata, odvojeno je milion dinara iz Fonda za ekologiju i zaštitu životne sredine Vranja za 2019. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: