Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 9. 5. 2019.

| Društvo

Završeno zastakljivanje lokala sportske hale u Vlasotincu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
src vlasina
Sređeni lokali, foto: Agencija Publika

Nakon godinu dana završeno je zastakljivanje 16 lokala u Sportsko-rekreativnom centru "Vlasina", te će oni moći da se izdaju u zakup. Pored sanacije lokala, sređeni su i trotoari.

Prva faza ovih radova, kaže Dejan Čikić, direktor SRC "Vlasina", završena je novembra 2018. godine, dok je ostatak čekao da prođe zima. Osim zbog izdavanja, lokali su sređeni i kako bi se sprečili gubici toplotne energije. src vlasina Halu koriste i članovi 14 klubova,foto: Agencija Publika

Najveći razlog sređivanja je sprečavanje gubitka toplotne energije iz objekta, jer se rade grejanje i klimatizacija. S obzirom na to da tuda prolaze instalacije, morali smo to da zatvorimo zbog bezbednosti. Na kraju, tu je i estetski razlog jer je sada ovo najveći i najlepši objekat u Vlasotincu - kaže Čikić.

Ovi radovi koštali su 4 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko Ministarstva državne uprave.


Izgradnja grejnog sistema biće završena za 2 meseca

Iako je hala završena 2008. godine, grejanje do danas nije uvedeno. Kako je Čikić ranije za Južne vesti objasnio, bez grejanja su ostali jer je po prvobitnom projektu trebalo da se povežu na kotlarnicu hotela “Grozd” koji je u međuvremenu privatizovan.

Problem sa grejanjem trebalo bi da bude rešen za 2 meseca, najavljuje predsednik Opštine Zoran Todorović. src vlasina U toku uvođenje grejanja, foto: Agencija Publika

Hala je uslovno završena 2008.godine, iako ima postavljene radijatore, grejanje nikada nije uvedeno. Sada se buše bunari i energiju vode iskoristićemo za zagrevanje i hlađenje sportskog objekta - kaže Todorović.

Za radove je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 12 miliona dinara.

Sportsko-rekreativni centar “Vlasina” koriste članovi 14 klubova, kao i brojni rekreativci. Sa radom je počeo 1. decembra 2008. godine, a pored zatvorenih terena, čija dvorana prima oko 1.000 posetilaca, ima i otvorene terene za fudbal, košarku i odbojku na pesku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: