Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 28. 7. 2017.

| Društvo

Zbog “Lukijade” bi da se otcepe od Gadžinog Hana

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
lukijada-g-han-N.M.-JV
Okupili se nezadovoljni zbog loše organizovane "Lukijade"; foto: N. M.

Nezadovoljstvo organizacijom Dana crnog luka - “Lukijade” u Zaplanjskoj Toponici kap je koja je prelila čašu i okupila proizvođače ovog povrća ispred zgrade Opštine u Gadžinom Hanu, gde su zapretili otcepljenjem svog sela i pripajanjem Leskovcu ili Doljevcu.

Meštani Toponice zamerili su opštinskoj vlasti zapostavljanje njihovog sela, način organizacije 7. “Lukijade” i izrazili su sumnju u regularnost izbora pobednika ove manifestacije. Okupljeni su zapretili otcepljenjem od gadžinhanske opštine ukoliko se nastavi sa dosadašnjom praksom.

Zameramo funkcionerima i rukovodstvu što su tradicionalnu manifestaciju Dani crnog luka u Zaplanjskoj Toponici pretvorili u privatnu žurku bez pravih proizvođača luka, a sve to platili parama poreskih obveznika. Od preko 100 proizvođača luka, robu je izložilo njih 5, od kojih neki i nisu veliki proizvođači – kaže organizator protesta Ljubomir Janaćković.

Pedesetak najvećih uzgajivača iz Zaplanjske Toponice je, kako kaže Janaćković, odbilo da učestvuje na ovogodišnjim Danima luka.


Opet biblioteka organizator poljoprivredne manifestacije

Narodna biblioteka u Žitorađi organizovaće “Bostanijadu”, a isto ne baš tako književnu manifestaciju - “Lukijadu” organizovala je Narodna biblioteka u Gadžinom Hanu.

lukijada2-N.M.-JV Doneli svoje proizvode; foto: N. M.Na primedbe proizvođača iz Zaplanjske Toponice u ovoj ustanovi nemaju komentar, osim da je o pobednicima odlučivao žiri.

Članove žirija bira Organizacioni odbor Narodne biblioteke Branko Miljković u Gadžinom Hanu, ali ja u ovom trenutku ne znam po kom osnovu je rađena selekcija. Ovogodišnji izbor za žiri pao je na Slavišu Ivkovića, Nenada Dobrenovića i Prodana Veljkovića, koji su većnici u Opštini Gadžin Han – objašnjava Goran Savić, direktor Narodne biblioteke Branko Miljković.

Organizatori su za ovu manifestaciju, kako kaže predsednik Opštine Saša Đorđević, ove godine iz budžeta Opštine izdvojili oko 270.000 dinara, od čega je čak 155.000 dinara izdvojeno za nastup pevača, nekadašnje Zvezde Granda Renata Henca.

Prvi „Dani luka“ održani su 2010. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neverni Tom

    23:40 // 21. 2. 2023.

    Kakva paradigma. Od 1700e odvojenih za manifestaciju i ljude zbog kojih se to organizuje, opstinska organizacija potrosi 1300e za pevaca, pa se postavlja pitanje da li je to revija pevaca ili nadmetanje proizvodjaca ?
    Sistem otimanja savrseno radi kad svi vide, a niko ne reaguje. Ne zasluzuju nista bolje.

  • zaplanjka

    09:54 // 29. 7. 2017.

    Kazu " iz budzeta izdvojili cak 210 000 din , od cega je potroseno na gostovanje zvezde granda : Renata Henca" 155 000 din. Hmmmm.... a sta sa pobednikom manifestacije?? Cini mi se da opstina vise misli na tu zvezdu nego na proizvodjace, o odluci ne zelim da kom, gradjani su sami vise upuceniji od mene , al cini mi se da je kranje vreme da Zap.Toponica preduzme nesto vise za sebe I svoje žitelje.

  • Neko usa

    23:33 // 28. 7. 2017.

    Asfaltiranje ili asvaltitanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: