Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 9. 9. 2021.

| Društvo

Zbog čestih nezgoda stanari Ulice Dušana Popovića u Nišu traže postavljanje ležećeg policajca

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1631172302721
Stanari žele da postojeći pešaćki prelaz zamene ležećim policajcem; foto: čitalac

U niškoj Ulici Dušana Popovića kažu da pojedini vozači ne poštuju ograničenje brzine i da se često dešavaju saobraćajne nezgode, pa su pokrenuli peticiju i traže postavljanje ležećeg policajca. Kako navodi jedan od inicijatora pomoć su tražili od Grada, ali im je rečeno da u ulici nije moguće postaviti ležeće policajce jer tu prolaze autobusi gradskog prevoza i teretna vozila.

Prema rečima Vlastimira Jovanovića, jednog od stanara u Ulici Dušana Popovića, prvu pomoć od Grada tražili su 2019. godine nakon nezgode u kojoj je 29- godišnji muškarac udario u banderu, pa u ogradu kuće, zbog čega je ovaj deo grada ostao bez struje.

Nakon nezgode koja se dogodila 2019. godine, uvedeno je ograničenje od 30 km na sat, pre toga je bilo 50 - kaže Jovanović.

Osim što se ograničenje ne poštuje, navodi, vozači često ignorišu i pešački prelaz, a kako je ulica između dve škole i prolazi veliki broj đaka, ističe da je potrebno da se poštuju propisi.

Više godina unazad tu se desio veliki broj nesreća većih i manjih. Sad u poslednje vreme veliki broj životinja je tu zgažen i jedna baka je tu udarena kolima, motor je udario u kamion pri velikoj brzini - objašnjava Jovanović.

Zbog toga što se i pored ograničenja brzine kretanja nezgode i dalje događaju, stanari ove ulice počeli su sa prikupljanjem potpisa za postavljanje ležećeg policajca, što su tražili i od Grada.

Jovanović navodii da je iz Grada stigao odgovor, da im je u Sekreterijatu za saobraćaj rečeno da u Ulici Dušana Popovića nije moguće postaviti ležećeg policajca jer ovom trasom prolazi gradski saobraćaj, a sama ulica spaja nekoliko delova grada, te njom prolaze i putnička vozila.

Kaže da u odgovoru stoji da su iz Sekreterijata podsetili da je brzina kretanja u ulici ograničena na 30 kilometara na sat, kao i da je jedan od spornih pešačkih prelaza obezbeđen saobraćajnom signalizacijom, a ukoliko se za tim ukaže potreba u budućnosti bi mogao biti i drugi.

Onlajn peticija koju su pokrenuli dozvoljava potpisnicima da ostave komentar, što je kaže, najbolji pokazatelj koliko je neophodno postaviti ležeće policajce na šta su mnoge Nišlije ukazale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemi posmatrač

    01:36 // 12. 9. 2021.

    Gradski prevoz ide ulicom Kosovke devojke, koja ima 2 ležeća policajca,.i!? Ovde ne može, tamo može!?

  • aca

    06:36 // 10. 9. 2021.

    Kamera za brzinu recimo, pa neka se zalecu tad. A ne lezeci, sve kola razbismo po rupama jos jedan lezeci nam fali.

  • Zoran

    03:48 // 10. 9. 2021.

    Godinama pišem molbe, šaljem snimke nasilnicke vožnje u Mokranjčevoj na okretnici, s namerom da se uspore nasilnici, koji dolaze svakodnevno, ne vodeći računa o vremenu i ko je na trotoaru ali se odgovornost samo prebacuje na druge. Da se osvetli park. Jednostavno u Srbiji nema svesti da treba uraditi nesto za svoje sugradjane, za svoju decu, a da to nije ,,pod moranje” ili iz političkog interesa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: