Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 18. 10. 2018.

| Društvo

Zbog "crne" tačke u Ulici Kosovke devojke uskoro "ležeći" policajci i izmeštanje stajališta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Kosovke devojke
Pešačka ograda i ležeći policajci za problematičnu ulicu; foto: print screen/Google maps

Ulica Kosovke devojke u niškom naselju Pantelej često je mesto u kojima se događaju udesi u kojima su "mete" pešaci. Zato će se tamo narednih dana, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, izmeštati autobusko stajalište i postavljati tri ležeća policajca, kao i dodatna pešačka ograda.

Nakon što je automobil pre dva dana udario dečaka, a mesec dana ranije devojčicu u ovoj ulici, rešeno je da se poradi na bezbedosti. Ipak, do tada gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti Vojinović apeluje na vozače da budu pažljivi u ovoj ulici, s obzirom na to da se tu nalazi Osnovna škola "Stefan Nemanja".

Kao Savet za bezbednost saobraćaja grada Niša, apelujemo na vozače da na ovoj deonici prilagode brzinu kretanja imajući u vidu zonu škole, a na roditelje i nastavnike da skrenu deci pažnju na obavezu korišćenja pešačkih prelaza - kaže Vojinović.

Sem ova dva udesa, građani su ukazali Južnim vestima na još nekoliko manjih nezgoda, koje su se odigrale u poslednje vreme u ovoj problematičnoj ulici.

Nezgode su se dešavale najčešće u isto vreme, nakon završetka prepodnevne smene, a pre početka popodnevne smene obližnje Osnovne škole "Stefan Nemanja", kada je intenzitet i vozila i pešaka najveći. Da uradimo nešto dok ne bude prekasno, kao u nesrećnom slučaju u naselju Nikola Tesla - poručuje jedan čitalac.

Iako u blizini škole i autobuskog stajališta u ovoj ulici već postoji ograda, koja ima cilj da spreči prelazak ulice van pešačkog prelaza, ona je prekinuta u delu kod autobuskog stajališta i prekoputa njega. Takođe, nema ni semafora ni ležećeg policajca, koji bi usporili vozače, iako je to praksa u okolini većine škola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlad

    22:03 // 18. 10. 2018.

    Zavrsite somborski bulevar, rasteretite Kosovke Devojke.

  • Milan

    19:26 // 18. 10. 2018.

    Pre 10 god mao sam udes baš na mestu koje je na slici.Čeoni udar,ja protiv lade nive i pijanog službenika Srbija Šuma.Izleteo čovek da pretiče kolonu (zbog stajanja autobusa)i naravno nije me video.Na sreću-bez ozbiljnijih povreda, iako je od mog automobila ostala samo konzerva-bez guma,od siline udarca.Poenta-dokle god je takvih balvana u saobraćaju ni ograde,ni ležeći,ništa nam ne može pomoći

  • Naissus

    18:58 // 18. 10. 2018.

    Kakva vlast, takva i bezbednost. Da smo trazili gore od ovoga ne verujem da bi ista nasli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: