Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 6. 11. 2023.

| Društvo

Zbog dima koji pravi proizvođač ajvara iz Vučja reagovala inspekcija

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
ajvar
Nekome ne prija miris pečene paprike; foto: M. M.

Zbog toga što ne mogu nedeljama da otvore prozore i teško dišu od dima koji iz dvorišta stvara proizvođač ajvara, pojedini žitelji Vučja požalili su se udruženju "Tim 42" koje je kontaktiralo inspekciju. Inspekcija je utvrdila, kažu u Udruženju, da jesu utvređene nezakonitosti u radu i da će biti naložene mere koje proizvođač treba da preuzme.

Iz "Tima 42" objašnjavaju da miris pečenih paprika i ajvara mnoge raduje i prija im, ali da to nije bio slučaj sa žiteljima Vučja.

Njih jesen podseća na nekoliko cevi i šporeta "smederevca" preduzetničke radnje za proizvodnju ajvara, jer teško dišu od dima koji iz susednog dvorišta nedeljama ispuštaju. Podržavamo lokalne proizvođače, ali profit ne sme da se ostvaruje na račun zdravlja komšija i sugrađana - saopštili su iz ovog Udruženja.

Navode da su se obratili Odeljenju za inspekcijske poslove u Leskovcu i da su inspektori utvrdili da ovaj preduzetnik nije izvršio merenje zagađujućih materija, kao i da su utvrđene 𝗻𝗲𝘇𝗮𝗸𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝘀𝘁𝗶 𝘂 𝗿𝗮𝗱𝘂.

Rečeno nam je da će biti naložene 𝗺𝗲𝗿𝗲 koje će preduzetnik morati da preduzme, ali nisu još precizirali o kojim merama je reč jer je postupak još u toku - kažu u Udruženju.

Kažu da su proteklog meseca imali još dva pozitivna rešenja po građane - jedna pekara u centru Leskovca je zatvorena jer nije merila zagađenje, a takođe je bila prijavljena zbog negodovanja građana.

Imamo i slučaj ciglane u Guberevcu koja je prekomerno zagađivala vazduh. Nakon naše prijave im je inspekcija naložila postavljanje filtera i oni su ih postavili i sada nemaju prekoračenje emisije - kažu iz "Tima 42".

Pozivaju građane da im se obrate ukoliko u svojoj okolini imaju zagrađivače vazduha i napominju da će im pružiti podršku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Владимир

    18:02 // 7. 11. 2023.

    Пустите поштен свет да ради, како вас није срамота јел боље да се пријавио на социјалну помоћ

  • Zs

    14:30 // 7. 11. 2023.

    Šta je sa dimom (smradom) iz Nišlijske mehane? To ne smete da dirate?!

  • Pitam

    13:39 // 7. 11. 2023.

    Sta je sa niskim cevabzinicama u Vozdovoj?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: