Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 11. 2. 2015.

| Društvo

Zbog duga za lož-ulje i Medicinska škola bez grejanja

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti, Belami
medicinska
Bez časova dok god učionice budu hladne; foto: www.medicinska.nis.edu.rs

Časovi u niškoj Medicinskoj školi danas nisu održani jer su učionice hladne, a pošto gorivo nije isporučeno, nastave neće biti ni sutra. Bez grejanja je nekoliko dana i OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji.

Ove niške škole ostale su bez grejanja jer Grad kasni sa uplatama dobavljaču lož-ulja, a prema rečima direktora Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” Svetislava Mladenovića, “nema pozitivnih signala da će gorivo biti isporučeno dok se većina duga ne plati”.

Iako smo juče dobili obećanje da će nam biti isporučeno lož-ulje, to se nije desilo. Juče je dobavljaču, prema informacijama koje imam, za našu školu uplaćeno 414 hiljada dinara, a danas još 200 hiljada. Međutim, dobavljač traži da mu se uplati minimum 60 odsto od duga koji je oko 1,7 miliona dinara - kaže Mladenović.

Direktor Medicinske škole kaže da su odlučili da učenike puste kući, jer nisu želeli da se “deca smrzavaju i da im ugrožavaju zdravlje”. Napominje i da časova neće biti sve dok su učionice hladne.

Bez grejanja je već treći dan i osnovna škola u Niškoj Banji, mada je odluka rukovodstva da se nastava ipak održava “bar čas do dva”. Lož-ulje je “na izdisaju” u školi “14. oktobar”.

Prema rečima načelnice Uprave za obrazovanje Jelice Velaje, Grad Niš svakodnevno uplaćuje sredstva dobavljaču energenata, ali ne u dovoljnom obimu, te je prekinuto snabdevanje niških škola lož-uljem.

Do petka 13. februara dobavljaču bi trebalo da se uplati sedam miliona dinara duga od 14 miliona koliko je ukupno dugovanje Grada. Načelnica Velaja ističe da je u Upravi za finansije dobila uveravanja da će ovo dugovanje biti izmireno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    09:12 // 12. 2. 2015.

    Sta radi Skolska uprava u Nisu,sta radI Cira nacelnik?Samo klimaju glavom i ...

    • Uskoro

      10:11 // 12. 2. 2015.

      Po starom dobrom običaju Ćira se ne meša u svoj posao, sve ostalo znamo ko i šta radi u školskoj upravi ! Ali neće i to doveka jer nadamo se skorašnjem isplivavanju svega nagomilanog ispod tepiha !

  • Maheri za zataškavanje

    21:14 // 11. 2. 2015.

    To je ono što se priča po školama ali tiho ! Školska uprava Niša i uprava za obrazovanje su blago rečeno zreli za ozbiljnu priču sa određenim organima ! Ne znam samo kako i ovo nisu zataškali !?

  • xyz

    16:27 // 11. 2. 2015.

    A gdi su novci?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: