Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 6. 9. 2022.

Zbog dugovanja EDS isključio struju, 4 prokupačka sela ostala bez vode

Voda KOSTA vodosnabdevanje Dug za struju 1, 6 miliona dinara, sela bez vode; Foto: A. Kostić

Zbog dugovanja od oko 1,6 miliona dinara EDS je isključio struju za napajanje pumpi za seoski vodovod kojim se snabdevaju 4 prokupačka sela - Bace, Pločnik, Kaludra i Tulare. Meštani već duže vreme nemaju vodu sa svojih česmi, iako su rezervoari puni, čime je, kažu, i njihov opstanak ugrožen, a nadležni u mesnim zajednicama tvrde da su žitelji sami krivi jer su dugovanja za neplaćenu vodu skoro 10 miliona dinara, a trenutnoj situaciji doprineli su i međuljudski odnosi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • 3 april

    15:14 // 6. 9. 2022.

    Kako ste glasali sad trpite

    • Tajanstveni Alan

      17:06 // 6. 9. 2022.

      I, to svi zajedno i ovi bez pecata i ovaj sa pecatom ! Mogu medjusobno da se gloze, da nemaju i ne placaju vodu, kad je Mesija u pitanju, trce, pa sve udaraju nogama u zadnjicu da mu daju glas ! I,idu po selima i hvalisu se,kako sam " ja dosao u 6h, a komsija tek u 7i 10"! Jug Srbije- Tamni vilajet !

  • Zoran Krstić

    17:09 // 6. 9. 2022.

    Ma za sve su građani krivi, oni jadni se trude a mi bezobrazni. Prosipaju mudrost o štednji bla bla, ja štedim 40 godina i što više štedim to manje imam

  • Miloš

    22:16 // 6. 9. 2022.

    Ako nisu placali za potrosnju struje koja se napravi tako sto pumpe izvlace iz bunara pijucu vodu i ubacuju u rezervoare iz kojih se snadbeva selo tj domacinstva pa kako da ne iskljuce? Ko je kriv? EDS vlast. Dajte ljudi zdravog razuma.
    Postoji mesecna potrosnja koja se podeli na domacinstva u kojima neko zivi. I tako predsednik sela sakupi novac i plati potrošnju! I ko je kriv EDS?

    • gistro

      08:31 // 7. 9. 2022.

      Navikli smo da je struju i vodu "Bog dao svima" i šta tu ima da se plaća?! Odavno je struja roba, kao hleba i mleko, ako ne platiš ne možeš da uzmeš, kolko god da treba tebi, detetu ili babi na dijalizi.

      A EPS jeste kriv, što nije odmah isključivao kad je dug bio mali, pa da selo može da skupi, ali tad se "kupovao" socijalni mir pa nisu hteli da talasaju kod glasača.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: