Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 22. 4. 2024.

| Društvo

Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
parking ukc
Porodilište na mestu parkinga kod UKC; foto: Lj. J.

Da bi bila moguća izgradnja nove zgrade Porodilišta pored novog Kliničkog centra, kao i gradnja nove zgrade Hitne pomoći na Bulevaru Medijana u Nišu, moraće da se menja Plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana, a odluka o pokretanju izmena naći će se na narednoj sednici gradske Skupštine.

Oduka o izradi šestih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja Gradske opštine Medijana jedna je od tačaka dnevnog reda sednice niškog parlamenta koja je zakazana za 25. april.

To je jedan od prvih koraka ka izgradnji novog GAK-a i izmeštanju Hitne pomoći, koji su nedavno najavljeni.

Preispitivanjem planskih rešenja prema novonastalim potrebama uz poštovanje postojeće izgrađenosti, stvara se planski osnov za utvrđivanje javnog interesa i razvoj grada, definisanjem nove lokacije objekta hitne pomoći Grada Niša, uz preispitivanje naleglih namena novog i starog Kliničkog centra sa ciljem povećanja kapaciteta zdravstvene zaštite i formiranja jedinstvenog kompleksa - navodi se u obrazloženju odluke.

Izmene obuhvataju dva područja od oko 24 hektara - prostor oko starog i novog Kliničkog centra i parcelu kod Bulevara Medijana, u blizini izvorišta i fabrike vode.

Inače, da bi uopšte bila moguća gradnja kraj izvorišta “Medijana” pre dva meseca je izmenjen već isti Plan generalne regulacije kojim je umanjena površina zone neposredne i uže sanitarne zaštite i povećana zona šire zaštite u kojoj je moguće graditi.

Izmeštanje i gradnja nove Hitne pomoći u Nišu pominje se tek od skoro, odnosno nakon što je ministarka zdravlja najavila da će na mestu parkinga kod ugrentnog centra nove zgrade UKC-a biti izgrađeno novo porodilište.

Kako je uz zgradu porodilišta treba da bude i Dečija klinika, kao rešenje se nametnulo to da se postojeća zgrada Hitne pomoći sruši i iskoristi ta parcela, a da se ona izgradi na novoj lokaciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    08:43 // 23. 4. 2024.

    Kapiraju da gube vlast u Nišu, pa brže-bolje, pred kraj mandata da izmene Plan...
    E, bednici, bedni... Biće vam ukinut taj plan do jeseni, ako je narod iole pametan.

  • Nikola

    08:10 // 23. 4. 2024.

    Nišlije više neće imati vodu za piće, kupovaće. Nije strasno to se zove agenda koja mora da se sprovede. A vi Nišlije dozovite se pameti!

  • Neprijatno iskustvo

    04:09 // 23. 4. 2024.

    Na zalost imao sam neprijatno iskustvo da koristim utgentni centar u Americi.
    Urgentni centar je povezan sa glavnom klinikom da kad pacijent bude primljen,
    dijagnoza uspostavljena, pacijent bude transportovan do klinike koja je u skladu sa dijagnozom u bolnickom krevetu kroz niz hodnika i liftova bez da izlazi na ulicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: