Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 26. 2. 2021.

Zbog izlivanja termalnih voda u Niškoj Banji i podrumi bili pod vodom, meštani traže trajno rešenje

potpoljen podrum Niška Banja foto Nikola Mitic Građani kažu da nekad izvuku i 5 kubika vode iz podruma; foto:JV-N. Mitić;

Termalna voda više ne teče niz ulice u Niškoj Banji, ali se desetak dana skupljala u podrumima i šahtama meštana koji žive u delu naselja ispod “Radona”. Predsednik Opštine nije odgovarao novinarima na pitanja od kako se taj problem dogodio, ali jeste građanima - rekao im je da je voda preusmerena u Suvobanjski potok, nakon čega su podrumi prestali da im se pune vodom. Kako ovo nije prvi put da imaju podrume potopljene termalnom vodom, meštani traže od sadašnje vlasti, kao što su i od prethodnih, da se problem izlivanja voda trajno reši.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Nikola

    14:11 // 26. 2. 2021.

    Trajno rešenje je da se ta voda iskoristi za bazene, akva park, grejanje...
    A oni izabrali da je preusmere u potok.

  • Aleksandar Tanic

    15:43 // 26. 2. 2021.

    mora da nam se nadoknadi pretrpljena steta zbog ovih havarija, organizovano do nadoknade.

  • Ivan

    12:42 // 26. 2. 2021.

    Trajno resenje je da se svi izvori iskoriste maksimalno. Jedan moze za aqua park. U normalnim zemljama ne bi dozvolili da ta voda bude neiskoriscena.

    • ja

      08:41 // 27. 2. 2021.

      za akva park sigurno ne, jer sadržaji radon, te je samim tim fizičko hemijski neadekvatna za tu namenu. za grejanje da, ali sadrži i bigar, zbog koga

  • Gari

    15:26 // 27. 2. 2021.

    Samo Srbistanu termalna voda teče u reku NEISKORIŠĆENA!!
    Pošto nije za bazene(zbog RADONA, koji se nalazi u njoj), jedino REŠENJE JE DA SE KORISTI ZA GREJANJE, stanova, kuća, hotela... Možda za plastenike/ staklene bašte!?!?!? Treba da vas je sramota, uništili ste Nišku banju, samo napreDNO...

  • losmi

    16:04 // 26. 2. 2021.

    Bog ce da vam plati,ako vam je Banjci,glasali ste,gledajte!
    Iskljucili vas sa auto puta,vi nista,uzeli vam status Banje,vi nista,Hoteli vam ruine,vi nista,OD OGROMNOG POTENCIJALA DO 0 KAKO SAD IZGLEDA BANJA,Jedna ogromna 0!!!! ZATO STO STE PRODANE DUSE,ZA LITAR ULJA I 30EURA,SAD PLIVAJTE I BEZ ZALBI MOLIM VAS! NEKA VAM "ON" SAD RESI PROBLEME!

  • Torpedo

    18:34 // 26. 2. 2021.

    Stvarno, ne razumem ove ljude ! Trce da glasaju sns , idu na mitinge, uclanjuju decu da im se zaposle, a kad je frka i kad vide da ih niko ne sljivi, zovu Juzne vesti? Pa, jurite odbornika iz opstine, sto, bre,ovde kukate ! Ovo je medij koji raskrinkava neradnike, baĥate, neznalice i lihvare, a vi ste im dali glas !

  • Vrežinac

    15:44 // 28. 2. 2021.

    Vrela voda iz termoelektrane u Svilajncu se vodom dugim 12km vodi do Požarevca da bi se koristila za grejanje! Banjskim duducima, kao i onim iz Vranjske banje (temperatura vode 95°C, najtoplija banja u Evropi), iz vlasti to ne pada na pamet da iskoriste za grejanje! Katastrofa Srbije!

  • Grace.

    18:32 // 26. 2. 2021.

    Sva ova desavanja i prrnscivanje ogovornosti na relcjii opstina N Banja i JKP Naisus gotovo 20-tak dana imace uticsj na glasanje prilikom sledecih izbora Sramota skusao sam komentare pacijenata iz Novog Sada koji su smesreni u Radonu
    Strasno...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: