Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 16. 6. 2021.

| Društvo

Zbog iznenadne akcije "Parking servisa" i saobraćajaca pometnja u Ulici Stanoja Glavaša

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
parking-stanoja-glavasa2-foto-citalac
Kažu da su tu parkirali godinama i da se niko nije žalio, niti su ikada bili kažnjeni; foto: čitalac

Opšta bežanija - tako stanovnici Ulice Stanoja Glavaša u Nišu opisuju situaciju koja se desila u ponedeljak kada su se pojavila vozila Parking servisa i počela da odnose jedan po jedan automobil. Uterivali su vozila ko je gde stigao, a jedan Nišlija je srušio ogradu kako bi sklonio vozilo na bezbedno. Kažu da žele da plaćaju parking, ali nemaju gde jer je većina dvorišta previše mala da bi se tu parkirali.

Gotovo pola veka stanovnici ove niške ulice, kažu, parkirali su automobile na trotoar i nije bilo problema, niti kazni. Tako je bilo sve do pre dva dana, a onda su vozila Parking servisa u pratnji saobraćajne policije u dva navrata, oko 9:30, pa oko 15 sati, odnela nekoliko automobila.

parking-stanoja-glavasa4-foto-citalac Stanari kaže hoće da plaćaju parking, ali da im onda nadležni to omoguće; foto: čitalacStanovnik ove ulice Dragan Nedeljković objašnjava da nema garažu, niti prostor da je izgradi, a u dvorištu nema mesta za auto i apeluje na nadležne da njemu i komšijama odrede mesto za parkiranje, a oni će, kaže, to uredno plaćati.

Ne osporavam da zakon i red moraju da se poštuju, ali oni su se juče tako bahato ponašali. Nije fer i nije pošteno. Došao policajac, kaže da sklanjamo auto za dva minuta ili piše prijavu. Ja jedino da popnem auto na krov, ne znam gde ću ga. Neka naprave parking i svi ćemo da plaćamo - objašnjava Nedeljković.

Građani kažu da nisu bili upozoreni, te da je nastala pometnja i da je jedan stanovnik čak srušio ogradu pokušavajući da auto nekako ubaci u tesno dvorište pre nego što mu ga odnesu.

stanoja glavasa Srušio ogradu u žurbi; foto: T. R.Tvrde da su im radnici Parking servisa rekli da ovo rade po nalogu niške policije, jer majke sa kolicima za bebe ne mogu da prolaze trotoarom od njihovih automobila.

Iz saobraćajne su nam pretili Interventnom ako se usprotivimo odnošenju vozila. Rekli su da će svako ponaosob biti priveden. Čovek iz saobraćajne nam je rekao i da je ovo naš problem jer on živi na selu i ima gde da parkira kola kad smo ga pitali šta sad da radimo - žali se jedan stanovnik ove ulice.

Komšije su ovde, kako navode, dosta složne i svi su juče pritekli u pomoć onima čiji su automobili bili “na udaru”.

Ovde smo svi tolerantni i niko neće nikog da prijavi. Kad je dolazio pauk mi smo po nekoliko auta parkirali u jedno dvorište koje je malo veće, komšija se šali da će da nam on naplaćuje parking - priča jedan Nišlija.

parking-stanoja-glavasa-foto-citalac foto: čitalacStanovnici Ulice Stanoja Glavaša pitaju se i zbog čega je baš njihova ulica sporna, kad je, kako kažu, u susednoj situacija ista, ali pauk ne odnosi vozila.

Ova ulica je slepa, nije ni prometna, kola idu sporo. Nismo se parkirali na pešački prelaz, nismo ugrozili saobraćaj. Slažem se da je parkiranje na trotoarima ometanje saobraćaja, iako ovde saobraćaj nikad nije bio u zastoju, ali da li je ovo najveći problem u opštini i gradu - pita se jedan građanin.

O tome koje bi bilo neko trajno rešenje koje građani traže i po čijem nalogu su vozila odnesena iz niškog Parking servisa nisu odgovorili do objavljivanja ovog teksta, dok iz Opštine Palilula građanima poručuju da se zbog ovog problema obrate Gradskog upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    17:16 // 23. 6. 2021.

    E pa jbg,kupio sam auto a da ga krijem u dvoriste?mora ispred kuce,nek komsije imaju zazubice.kad mogu brkici mogu i pavlovici i jos bolje

  • Дракче Тормак

    17:20 // 22. 6. 2021.

    Слажем се да треба да се уведе ред, но, господа из Дирекције за урбанизам и изградњу , прво да поведу рачуна о томе. Да ли воде рачуна о обавезном паркинг простору између зграда к да то, као што закон налаже, инвеститори обезбеде паркинг простор. Не господо да се зграда до зграде ,,лепи", да уцењују инвеститори са под. гараж., да парк. сер. обележава сваки м2 за наплату. Јавашлук полази од њих.

  • Irena

    22:30 // 18. 6. 2021.

    "majke sa kolicima za bebe ne mogu da prolaze trotoarom od njihovih automobila" - LAŽ!
    Pa više od pola ulice NEMA TROTOAR!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: