Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 16. 6. 2020.

| Društvo

Zbog korone u Nišu i Leskovcu hospitalizovano 60 pacijenata

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser
Broj hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim virusom korona nepromenjen od juče, foto: Vanja Keser

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je od virusa korona obolelo još 59 osoba, a u poslednja 24 sata preminula je još jedna osoba. Isti broj pacijenata kao i juče je na respiratorima i u teškom stanju - njih 15, od kojih je u niškom Kliničkom centru 3. U Nišu je broj hospitalizovanih isti kao i juče - 36, dok se u Opštoj bolnici u Leskovcu leče 24 osobe.

Broj onih koji su hospitalizovani i leče se od kovida u niškom Kliničkom centru nije se menjao u poslednja 24 sata, a isti broj osoba je na respiratorima - 3 i oni su u teškom zdravstvenom stanju.

U poslednja 24 sata u Leskovcu je registrovano još šestoro novoobolelih, a prema rečima Nebojše Dimitrijevića, direktora Opšte bolnice, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, trenutno se leči 24 pacijenta.

Situacija kod nas nije alarmanta, u poslednje vreme imamo oko 20 do 25 pacijenata na bolničkom lečenju i uglavnom svi imaju lakšu kliničku sliku. U poslednja 24 sata primljeno je 6 novih pacijenata, otpušteno 4, a jedna osoba je zbog teže kliničke slike prebačena za Niš. Imamo dobru saradnju sa Kliničkim centrom i svi teži slučajevi se prebacuju tamo - kaže Dimitrijević.

Dodaje i da bi situacija bila još povoljnija da su se građani pridržavali svih propisanih mera - držanje fizičke distance i nošenje maski koje većina građana više i ne poštuje.

U Srbiji je još 59 osoba pozitivno na kovid, a ukupan broj aktivnih slučaja zaraze je 546.

U poslednja 24 sata od posledica izazvanih ovim virusom preminula je još jedna osoba, od početka epidemije preminulo je ukupno 256 ljudi, a procenat smrtnosti je 2,06 %.

Od početka epidemije ukupno je registrovano 12.426 zaraženih, a testirano je 313.483 građana Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    15:21 // 17. 6. 2020.

    Dete od 10 meseci ima teperaturu par dana pedijatar nas salje na decije u nisu jer je dete anemicno i nije mu dobra krvna slika. Na decije nas ne pustaju jer dete ima teperatu i vodu nas u drugu zgradu u zgradi gde su svi zarazeni korana virusom tu ostajemo sa ljudima koji su pozitivni dali je ovo moguce i na kraju nas pustaju kuci sa 14 dana izolacije jer smo bili u kontakt sa bolesnima e srbijoo

  • zbog čega je mnogima teško da nose masku u zatvorenom prostoru?

    22:03 // 16. 6. 2020.

    gledaju te kao budalu dok čekaš da napuste lokalčić. Kada ćaskaju sa prodavcem, prijateljski, pojašnjavaju da nisu kupci i da možeš slobodno ući ne shvataju zbog čega insistiraš da prethodno oni napuste lokalčić. Nikada nismo imali jednoznačno obraćanje građanima. Lekar pored lekara, jedan nosi masku, drugi je stavio ispod brade, treći je mulja u ruci, pa ne čudi neodgovornost većine.

  • Jovana

    17:53 // 16. 6. 2020.

    Ma svi do jednog smena.Zuba kao da je juce poceo da radi.Organizatorske sposobnosti na jako niskom nivou.Jedino sto je poslusan na komandu iz Bg.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: