Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 7. 4. 2020.

| Društvo

Zbog korone usporeni građevinski radovi - u Nišu grade dva kružna toka i ulicu, najavljuju krpljenje rupa

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Studenička ulica
Asfaltira se Studenička ulica, a najavljuju i krpljenje udarnih rupa; foto: JV/A.S.

Vanredno stanje zbog korone usporilo je i otežalo sve građevinske radove i u Nišu, kažu u Direkciji za izgradnju, ali nijedno gradilište nije zatvoreno. Kažu da radnici grade dva kružna toka na Bulevaru Nikola Tesla, Studeničku ulicu u naselju Pantelej, a najavljuju da će uskoro početi i krpljenje udarnih rupa.

Mere koje su već 3 nedelje na snazi zbog korona virusa uticale su i na građevinske radove. Ipak, u Direkciji za izgradnju kažu da u suštini ni jedno gradilište u Nišu nije zatvoreno. Napominju da se ipak radi otežano i sporo zbog strogih mera. radovi Radovi otežani i usporeni, ali nisu stali; foto: V. Keser

Projekte koje su izdvojili su izgradnja dva kružna toka, asfaltiranje ulice i seosko održavanje.

Pod otežanim uslovima i sa smanjenim brojem radnika rade se dva kružna toka (Aleksandra Medvedeva - Nikola Tesla i u Jagodin Maloj kod mosta), takođe radi se i ulica u Panteleju (Studenička). Radi se i na seoskom održavanju, a uskoro kreće i gradsko u delu saniranja udarnih rupa - navode u Direkciji.

Studenička Najveći problem prevoz radnika do gradilišta; foto: JV/A.S. Iako je građevinska sezona u jeku zbog epidemije se otežano radi i na objektima visokogradnje, kažu u Direkciji, ne grade se svi i ne u punom kapacitetu kako bi to inače bilo u ovo doba godine da nije pandemije.

Problem koji i u Direkciji za izgradnju navode je prevoz radnika, na šta su mnogi ukazivali nakon ukidanja gradskog prevoza.

Ograničenje kretanja u određenim vremenskim intervalima u mnogome ometa planirano izvođenje radova, ali ipak u najvećoj meri je problem to što nema prevoza (ni gradskog ni međugradskog) pa je radnicima posebno otežano da dođu na radno mesto i da se vrate kući - napominju u Direkciji.

Podsetimo, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je rekla da život ne sme da stane i da građevinski radovi treba da budu nastavljeni svuda, uz stroge mere bezbednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • studenicka

    00:18 // 8. 4. 2020.

    Zivim u Gmatejevacko,prilaz iz Studenicke... 10godina ta Studenicka nema trotoar, bebu sam vozio u kolicima osvrcuci se da me neko ne poveze na haubi.

  • Lilica

    20:18 // 7. 4. 2020.

    Ostavite radnike na miru neka i oni dobiju priliku da se zaštite biće vremena za gradnju popravke i prepravke, BUDITE HUMANI čuvajte sebe ALI ČUVAJTE I DRUGE šta ste napeli sada vam je do zidanja kružnih tokova i puteva pomislite samo kako je njihovim majkama dok im deca rade na gradjevinu sada dok traje ova pandemija!

    • Ouzo

      06:24 // 8. 4. 2020.

      Za nepismenost : Imas sansu,u toku je skolski program,na 3 kanalu ! Obavezno prati lekcije o interpunciji i kad se koristi veliko slovo;
      Za panicarenje i placnost: Postoje sos telefoni i nista nije sramota traziti pomoc,koja je tebi neophodna !

    • Stevan

      10:01 // 8. 4. 2020.

      Sta ih briga za radnike bitno je da oni sebe sacuvaju jos nesto kad bi takvi kao Vi bili na rukovodecim pozicijama mozda bi I doslo neko srecno vreme za Srbiju a sto se tice ovog sto vas proziva za pismenost ma ne brinite to je znak DA ZLOBNICI REAGUJU!

  • STUDENIČKA 58 Ž i 58 z

    17:30 // 7. 4. 2020.

    30 cm viši nivo ulice od ulaza u stambene zgrade!!!
    Radnici JP Direkcija za izgradnju grada i njihovi podizvođači PZP 'TREIS' su asfaltirali ulicu 6.aprila 2020., tako da je sada nivo ulice izdignut 30 cm od ulaza u dve stambene zgrade. Ulica Milovana Krstića je viša u odnosu na okolne zgrade, tako da će sva atmosferska voda završiti u njihove podrume i hodnike.
    Nema drvoreda, zelenila,

    • Mika

      19:32 // 7. 4. 2020.

      Pa, sta 'oces- da ti asfalt do terase i ulaznih vrata naprave?!? A sto se drveca tice- zasuci rukave pa ga sadi zajedno sa komsijama!

    • Pantelejac

      21:12 // 7. 4. 2020.

      Lose ti je ova 2 dana od dobijanja asfalta, a bilo ti je dobro 15 godina u divljem naselju nalik onima u Teheranu,gde si dobrovoljno kupio stan??!

    • Vergogna

      22:28 // 7. 4. 2020.

      Mene je sramota kad vidim odgovore koje ste dobili. Ovoliko zlobe, pakosti, drskosti na granici sa vulgarnim me stvarno zaprepascuje. Ljudi odakle vam toliko mržnje prema svakome? Sta su vam radili kad ste bili deca?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: