Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 15. 1. 2019.

| Društvo

Zbog kvara na kotlu đaci u Gadžinom Hanu na nastavi u jaknama

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Škola Gadžin Han
Kotao "krepao" u najhladnijim danima; Foto: D. S.

Posle zimskog raspusta učenike Osnovne škole "Vitko i Sveta" zatekle su hladne učionice, te su časovi prošle nedelje bili skraćeni. Zbog kvara na kotlu, od sredine decembra se škola ne greje dovoljno, te je boravak u učionicama i tada bio problematičan.

Majka jedne osnovke kaže da poslednja dva dana prošle nedelje nije puštala dete u školu na minusu, jer se u sredu vratila kući promrzla.

Dete ne može da prati nastavu, ona je sad završni razred i treba da polaže prijemni. Jednostavno je detetu prošle srede bilo toliko hladno, da je htela usred nastave da napusti čas. Ja je u četvrtak i petak nisam pustila na nastavu. Zvala sam razrednog starešinu i rekla da dok ne obezbede adekvatno grejanje ona neće ići u školu - kazala je zabrinuta majka.

Direktor škole Dragan Rančić objašnjava da su učionice bile hladne jer je kotao procureo sredinom decembra. Dodaje da je učionice u prizemlju ipak uspevao da zagreje, ali da u prostorijama na spratu nije mogla da se dostigne odgovarajuća temperatura. Zato su prošle nedelje skratili časove na 30 minuta, a za ovu su se snašli tako što su u hladne učionice ubacili peći, te kaže da sada deca sede u majicama.

Ipak, prema svedočenjima majke iz Gadžinog Hana, deci je i dalje hladno, te sede u jaknama.

Od ponedeljka moja ćerka ide na nastavu ali kaže da je i dalje hladno, mada ne toliko kao prošle nedelje. Deca sede u jaknama, uključuju se neke grejalice koje ne mogu da zagreju onoliko velike prostorije. Noge promrzle, tresu se i slušaju nastavu - dodaje ova majka.


Do kraja nedelje očekuju novi kotao

Na opštinskom veću Gadžinog Hana juče je, prema rečima predsednika Opštine Saše Đorđevića, odobreno da se iz budžetske rezerve opredeli novac za kupovinu novog kotla za školu.

Direktor škole kaže da očekuju da kotao stigne do kraja nedelje i da će odmah, već sledeće sedmice, biti i montiran.

Pokušali su majstori da poprave stari kotao, ali se nije isplatilo jer je star i koštala bi preko 200.000 popravka. Novi košta 460.000 i mi smo krenuli u nabavku ranije, te očekujemo da stigne do četvrtka, eventualno petka. Od ponedeljka ćemo jedan ili dva dana da obustavimo nastavu da bismo montirali - kaže direktor škole.

Inače, u Osnovnu školu "Vitko i Sveta" ide oko 120 đaka, i to ne samo iz Gadžinog Hana već i deca od petog razreda iz okolnih sela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: