Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 9. 11. 2021.

| Društvo

Zbog kvara na trafostanici meštani Gajtana kod Medveđe 5 dana bili bez struje

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Selo Gajtan, Medveđa
Meštani sela Gajtan čakali da stifne nova trafostanica iz Beograda; foto: čitalac

Većina sela u opštini Medveđa poslednjih godina imaju velike probleme sa učestalim nestankom električne energije, a poslednji u nizu imali su i meštani sela Gajtan koji su od 4. do 8. novembra bili bez struje. Kako tvrde, hrana u zamrzivačima i frižiderima je počela da se kvari, dok su im mobilni telefoni bili prazni, a struju su dobili tek sinoć, kasno uveče, što je za Južne vesti potvrdio i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Problem zbog koga su stanovnici planinskog sela u blizini Medveđe bili bez struje jeste kvar na trafostanici kod rudnika Lece, a isti problem imali su i dve nedelje ranije, kada su monteri EPS-a postavili novu trafostanicu.

Odmah smo zvali ogranak EPS-a u Medveđi i oni su nam rekli da je ponovo došlo do istog kvara i da se opet čeka novi trafo iz Beograda. Da je taj problem nastao bilo gde drugde, za dan, dva bi kvar bio otkonjen. Ovako smo mi 5 dana bili bez mogućnosti da se javimo nekome, jer su nam telefoni bili prazni, a da ne pričam o hrani u frižiderima i zamrzivačima koja je počela da se odmrzava i kvari, a svi dobro znaju da je narod ovde siromašan i da je to veliki udar na sve nas - žale se stanovnici.

Dodaju i da već godinama muke muče sa učestalim nestankom struje, ali da je situacija svake godine još gora, te da ne vide rešenje problema. Uz to, kako navode, iz EPS-a od njih zahtevaju da sami čiste rastinje koje ugrožava elektromrežu.

Snabdevanje strujom u selima na obroncima Radana, u opštini Medveđa, koja nije funkcionisala nikada dobro, a poslednjih godina je još i gore nego pre. U Elektrodistribuciji su dužni da održavaju linije, oni to neće da urade već teraju nas, potrošače da sečemo rastinje koje ugrožava liniju, iako je to njihov posao za koji mi svakog meseca plaćamo - ističu stanovnici sela Gajtan.

Sa problemom je bio upoznat i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić, koji je potvrdio da je kvar otklonjen i da je trafostanica popravljena.

Sinoć su mi javili da je problem sa strujom u selu Gajtan rešen. I mi smo pokušavali da pomognemo koliko smo mogli, bili na vezi sa ljudima iz EPS-a, ali se čekala ta trafostanica iz Beograda. Problemi evidentno postoje i teško je živeti nekoliko dana bez struje, ali nadamo se da će ovakvi eventualni problemi biti rešavani brže - rekao je Arsić.

Podsetimo, veći deo Opštine Medveđa bio je bez struje od sredine januara usled obilnih padavina i lošeg vremena, a u pojedinim selima struje nije bilo ni dva meseca kasnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    14:36 // 9. 11. 2021.

    Na stalna isključenja struje meštani sela oko Medveđe su navikli, kvarovi su učestali zbog bahatosti i nestručnosti radnika distribucije u Medveđi i Lebanu, mreže se ne održavaju, na pozive građana kada se desi kvar danima ne reaguju. Stanje puteva u mnogim selima je katastrofalno, i leti a naročito zimi se jedva prolazi terenskim vozilima. A predsednik opštine priča bajke o napredku opštine .

  • Ђраган Дилас

    13:58 // 9. 11. 2021.

    "Ало, Грчићу, ти си? Може ли једна трафостаница за Гајтан и то већ сутра? Добро. Иначе, да ти шаљем гајтан!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: