Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 22. 1. 2015.

Zbog neispravnosti strujomera ispaštaju svi stanari

struja Obračun korigovan nakon što je utvrđeno da je strujomer pogrešno obračunavao odnos jeftine i skupe struje

Godinu dana nakon što je nekoliko niških porodica greškom dobilo milionske račune za struju, domaćinstvu zgradi u Ulici Vojvode Tankosića za isti obračunski period i istu potrošnju stigla su dva računa sa različitim iznosima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • IMLEK 018

    08:31 // 23. 1. 2015.

    Uklopni sat odrzava kupac ako nije potpisao ugovora sa distribucijom i on je odgovoran za njegovu ispravnost. Korekcija racuna se radi samo u slucaju kada uklopni sat razblombiran ili...

    • Dr.Pravdić

      12:34 // 23. 1. 2015.

      @IMLEK018.Neka se javi neko ko je potpisao ili kome je distribucija ponudila takav ugovor.Da li svako od nas treba da ima po jednog advokata koji će da nam tumači zakone.Ovo je demonstracija monopola!

    • IMLEK 018

      07:44 // 26. 1. 2015.

      20% kupaca je potpisalo takav ugovor i dostupan je svima. Distribucija je u više puta apelovala da građani dođu i sklope takav ugovor, što kroz medije što kroz račune.

  • IMLEK 018

    08:34 // 23. 1. 2015.

    ... se na neki nacin manipulise uklopnim satom (kao sto je bio ovde slucaj). Preracun se radi tako sto se sabere sva energija unazad 6 meseci i podeli se u odnosu 2kWh skupa 1kWh jeftina.

  • Nishlija

    11:13 // 23. 1. 2015.

    Poznato da je distribucija zasticena ko "beli medvedi", sto sa platom a jos vise ODGOVORNOSTI.Iako njihovom odgovrnoscu nemogu da ocitaju daljinski strujomer ne salju drugi racun nego obracunaju kamat

  • Max Vespertine

    16:10 // 22. 1. 2015.

    Lakse danas da protumacis sanskrit i hijeroglife nego racun za struju. To je zato sto nas uopste ne kradu i zato sto zivimo u pravnoj drzavi gde su prava potrosaca zasticena :)

  • Dr.Pravdić

    16:51 // 22. 1. 2015.

    Smem da potpišem da u Nišu većina uklopnih stanova ne radi u propisanom vremenu.Mehanički satovi se sami vremenom pomere a digitalni usled istrošenosti baterija.Odavno su istekli rokovi za bazdarenje.

  • Dr.Pravdić

    16:54 // 22. 1. 2015.

    Čija je obaveza baždarenja mernih uređaja.Uzmi te primer kada vam se uklopni zaglavi samo na skupu struju,onda vam obračunavaju kao za jednotarifno brojilo.To vas natera da prijavite i onda vam ..

  • Dr.Pravdić

    16:58 // 22. 1. 2015.

    ...naplate podnošenje zahteva i izlazak a onda vam sledi račun za baždarenje ili popravku.Znači obrni okreni sve je na teret kupca.Mnogi strujomeri i uklopni satovi po zgradama nisu ni blombirani.

  • Moca

    17:24 // 22. 1. 2015.

    Lezilebovicima sakupljenim sa svih strana koji primaju platu za ocitavanje je tesko da provere uklplni sat jer je lakse to naplatiti gradjanima.

  • Boki Bi.

    18:50 // 24. 8. 2021.

    Tvrdim da nas debelo podkradaju a plus što većina potrošača i ne zna šta se događa.Zato čistačica ili kafe kuvarica u EDB ima veću platu od pojedinih profesora po školama.Krađa u režiji države.

  • Goran Nis

    20:57 // 22. 1. 2015.

    Uvek smo mi krivi,prijavili ili ne.Oni ocitaju i ne vide neispravnost a onda krademo struju.A Zakon?Mi smo uvek krivi a oni se pozivaju na uredbe samo kad njima odgovara.AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA.

  • toša

    23:26 // 22. 1. 2015.

    kako se to računa retroaktivno koji je tu odnos niže i više tarife u rocentima molim da mi neko objasni .hvala unapred

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: