Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 2. 2. 2015.

| Društvo

Zbog odluke RFZO, žrtva napada bez banjskog lečenja

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
fizikalna terapija
Stefan zasada bez banjskog lečenja (foto: flickr.com, Roger Mommaerts, CC)

Nakon što je niška filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje odbila da omogući banjsko lečenje 23-godišnjem Stefanu Stankoviću, teško povređenom u uličnom napadu, poslanik Dušan Milisavljević poslao je otvoreno pismo i žalbu Fondu.

Stefana Stankovića je 22. novembra nožem napala grupa napadača, a jedan od uboda oštetio mu je kičmenu moždinu zbog čega ne može da hoda.

Nakon što je zahtev za produženu rehabilitaciju ovog momka odbijen, njegova majka zatražila je pomoć od Milisavljevića, koji je i član skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu.

Meni je, kao lekaru, stvarno nelogično da dečko koji je žrtva napada i koji je praktično ostao paralisan ne može da dobije lečenje u banji. Ko će da dobije banju ako ne najmlađi? - pita Milisavljević.

Dušan Milisavljević Milisavljević: "Omogućiti dalje lečenje i rehabilitaciju Stefanu je jedino moguće i normalno rešenje"Kako objašnjava u žalbi na odluku niške filijale, preporuku Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju o Stefanovom stacionarnom i rehabilitacionom tretmanu u Ribarskoj banji odbila je prvostepena komisija sa obrazloženjem da "nisu ispunjeni uslovi iz važećeg pravilnika".

Takvim objašnjenjem komisija, prema mišljenju Milisavljevića, nije "zaštitila interese neuke stranke" i u odluci se nije pozvala ni na jedan pravni akt, dok je drugostepena komisija potvrdila ovu odluku pozivajući se na nevažeći pravilnik, što, dodaje poslanik, pokazuje "kako se članovi komisije posvećuju svom radu".

U obrazloženju se pominje Pravilnik o produženoj stacionarnoj rehabilitaciji, ali takav pravilnik ne postoji. Pravi naziv akta koji se primenjuje u konkretnom slučaju je „Pravilnik o medicinskoj rehabilitaciji u stacionarnim zdravstvenim ustanovama specijalizovanim za rehabilitaciju" - navodi Milisavljević.

Zbog svega ovoga, ali i tvrdnje da su komisije niške filijale RFZO povredile načela Zakona o zdravstvenoj zaštiti jer pacijentu nije obezbeđena dostupnost zdravstvene zaštite, Milisavljević smatra da su njihovi članovi "nestručno i nesavesno doneli odluke i time sprečili da se Stefan Stanković leči."

Ipak, očekuje da će RFZO odluku niške filijale "staviti van snage" i da će omogućiti dalje lečenje i rehabilitaciju povređenog Stefana što smatra "jedinim normalnim i mogućim rešenjem".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bolonjska

    22:57 // 3. 2. 2015.

    pa monalizo,kad ne mogu da je zaobiđu informer i srpski radikal,što da je zaobiđu blic i južne vesti.nek se i o njoj malo čita u medijima koji vrede

  • djokonda

    22:54 // 3. 2. 2015.

    Izela te baba Monalizo,a koju to čkolu završila?Dal onu iz Bajčetinu koju sad najviše reklamiraju?

  • andjelko

    22:30 // 2. 2. 2015.

    bitno da je direktorka filijale mogla da se školuje na teret svih nas i da razbacuje pare kako zna.o svemu su pisale juzne vesti...tuga, fond treba ukinuti i dati slobodu izbora osiguravajućeg društva

    • Monaliza

      07:36 // 3. 2. 2015.

      Direktorka je zavrsila skolu daleko pre ove fotelje! :)

    • reklame

      20:09 // 3. 2. 2015.

      ко би рекао драга монализа,па она једва налази речи и само дрма главом тако одбојна жена,мада није она крива већ партија која је поставила.недостатак правих речи,недовољно образовање,слаба начитаност.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: