Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 11. 1. 2021.

| Društvo

Zbog poplava proglašena vanredna situacija i u Vladičinom Hanu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
poplava
Seoska domaćinstva pod vodom; foto: Opština V. Han

Izlivanjem reka Južne Morave i Vrle u opštini Vladičin Han poplavljene su kuće u pojedinim selima, što je za pojedince, kaže predsednik Opštine Goran Mladenović, velika materijalna šteta. Najviše su ugroženi, zbog obilnih padavina, prelazi u mesnim zajednicama, a dva mosta u Kacapunu i Vrbovu su, kaže, kompletno odnešena, pa je na teritoriji Opštine proglašena vanredna situacija.

Nabujala Južna Morava koja prolazi kroz Vladičin Han izlila se, kaže Mladenović, na poziciji mesne zajednice Mrtvica i Repište, dok je reka Vrla izlivanjem napravila problem u selu Prekodolce i Žitorađe. poplava; foto; Opština V Han Obilne padavine ugrozile 5 mostova; foto:Opština V. han

Ali je dobro da jenjava Vrla, nema padavina i nadam se da ćemo vrlo brzo vratiti život u normalu na čitavoj opštini Vladičin Han – kaže Mladenović.

Obilne padavine izazvale su poplave u nekoliko sela na području Opštine, a domaćinstva su se našla pod vodom.

Kuće fizičkih lica, njihovi podrumi, u mesnoj zajednici Priboj dve kuće su poplavljene, tri u mesnoj zajednici Stubal, u mesnoj zajednici Priboj u romskoj mahali tri ili četiri kuća je poplavljeno, u mesnoj zajednici Žitorađe nekoliko kuća takođe je ugroženo – navodi Mladenović.

137374126_221519199451895_6401998673828348165_n Mašine su,kaže Mladenović, na terenu; foto: Opština V. Han Najveća materijalna šteta je, kaže, na mostovima, a bujica je u selu Kacapun i Vrbovo odnela kompletne konstrukcije.

I tri prelaza mosta ugoženi su u mesnoj zajednici Dekutince, još jedan u Vrbovu potkopan, i u mesnoj zajednici Koznica, ukupno pet mostova je ugroženo, od toga dva u potpunosti su odneta – isiče Mladenović.

Dodaje da su ljudi u dobrom stanju, ali da je načinjena za svakog pojedinačno velika materijalna šteta. Mašine su sada, kaže, na terenu, a vanrednom situacijom žele da uključe i privredne subjekte. moraava; foto; T. T. Nabujala Južna Morava u Vladičinom Hanu; foto: T. T.

Da bismo mogli da nabavljamo i stalne rezerve - beton, gvožđe, cevi, očigledno da na nekim pozicijama dovodi do zagušenja, postojeći propusti nisu odgovoarajućeg profila za količine bujice koja nadođe kada pada kiša dva dana i kada se kompletno snežni nanos otopi, pošto smo mi u kotlini – dodaje.

Podsetimo, danas je zbog poplava proglašena vanredna situacija i u Doljevcu, Bojniku i Gadžinom Hanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kika

    17:46 // 11. 1. 2021.

    Drustvo podeljeno na kaste.Od sjaja i luksuza do bede i gladnih.Srbija podeljena u svakom pogledu.

  • Jad i bruka- beda

    17:43 // 11. 1. 2021.

    Ma koga briga za jug Srbije? Botno je da se grafi BG, N Sad i Vojvodina.Sramota svi se zafuzujemo za Metro a mi ni asvalt nemamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: