Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 29. 11. 2020.

| Društvo

Zbog prebrze vožnje u Njegoševoj građani brinu za bezbednost i čekaju na obećane kamere i radar

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Njegoseva ulica Nis
Čekaju na rešenje, koje bi usporilo saobraćaj u ulici; foto: JV;

Pešaci u Njegoševoj upozoravaju da im je zbog prebrze vožnje u ovoj ulici ugrožena bezbednost, a da zato što u jednom delu nema trotoara, oni svakodnevno moraju da idu kolovozom. Kažu da njihov problem nadležni planiraju da reše postavljanjem kamere i radara i da tako uspore saobraćaj, ali na ovo rešenje još čekaju.

Saobraćaj u ovoj ulici je, objašnjavaju, dosta prometan jer u naselju živi mnogo ljudi, ali i zbog nekoliko hotela u blizini čiji gosti prolaze tuda automobilima. Dodaju i da zato što nema trotoara, svi pešaci koji prolaze Njegoševom moraju svakodnevno da izlaze na kolovoz.

Od broja 22 do hotela "Aleksandar" veliki broj ljudi vozi apsolutno neprimerenom brzinom i izlažu opasnosti decu i pešake uopšte, koji se kreću kolovozom, jer većim delom ulice, praktično, nema trotoara - upozoravaju građani.

Za kolovoz u Njegoševoj kažu da je u dobrom stanju i da vozači to koriste da još više “dodaju gas” kada idu uzbrdo, te da zbog takve vožnje stradaju njihovi kućni ljubimci.

Zato su pomoć tražili od nadležnih u Gradskoj opštini Palilula i predlagali da se saobraćaj u ovom delu Njegoševe uspori sa bar 2 ležeća policajca da se ne bi događale nezgode.

Iz Palilule su im preneli odgovor Odseka za saobraćaj Gradskog sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobracaj, odakle su objasnili da usporavači saobraćaja nisu opcija za Njegoševu jer tuda prolaze i autobusi.

Od njih smo dobili odgovor da, na osnovu mišljenja JP Direkcija za izgradnju Grada Niša i Odeljenja saobraćajne policije, Direkcije policije, PU u Nisu, MUP-a, nisu ispunjeni saobraćajno-tehnički uslovi za postavljanje prinudnih usporivača brzine na traženoj lokaciji jer se radi o jednosmernoj ulici koja je istovremeno pod velikim nagibom, što bi predstavljalo problem vozačima gradskog prevoza naročito u zimskom periodu - odgovaraju iz Opštine Palilula.

Kao alternativno rešenje, građani kažu da su im predložili da saobraćaj u delu Njegoševe kontrolišu kamere i radar, ali se ne zna koliko dugo će oni na njih morati da čekaju.

Nemojte dozvoliti da se desi nešto loše pa da onda tek reagujemo - poručuju stanovnici ove ulice.

Pitanja u vezi sa prebrzom vožnjom u Njegoševoj novinari su poslali Sekretarijatu za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj i na njih i dalje nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Reply

    10:19 // 1. 12. 2020.

    Da , svi su drugi krivi , samo Šumaheri nisu.

  • Trotoar

    10:33 // 30. 11. 2020.

    Na zalost, trotoara nema jer su vlasnici prilikom izgradnje kuca i ograda iste maksimalno sirili na ustrb sirine ulice i propisanih trotoara. Godinama gradjevinska inspekcija cuti na ovakve prekrsaje i sada kada bi nekome nalozili da pomeri ogradu i obezbedi trotoar, to bi bilo nemoguce. Takvo stanje je sirom grada!

  • Milos

    08:31 // 30. 11. 2020.

    Srediti ulicu Svetolika Rankovica , time ce se rasteretiti saoracaj u Njegosevoj ulici .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: