Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 28. 2. 2022.

| Društvo

Zbog presude predsednicima planinskih sela u Prokuplju, jedan od njih započeo štrajk glađu ispred Suda

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
strajk gladju PK
Sretković ispred prokupačkog suda započeo štrajk glađu; Foto: Lj. M.

Posle presuda kojima je desetak predsednika mesnih zajednica sa po tek nekoliko stanovnika osuđeno sa po 1.000 dinara, ali i sudskim i advokatskim troškovima od skoro po 40.000 dinara jer Košarkaškom klubu Zone boys iz Blaca nisu odgovorili mejlom na tražene informacije o broju klubova, terena i mlađih selekcija u njihovim selima, Slavoljub Sretković iz Kruševice započeo je štrajk glađu, tražeći povlačenje presude i da nadležni preispitaju kako se prevarama od siromašnih uzima novac kroz rupe u zakonima.

Sretković se odlučio da radikalizuje čitav problem, najavljuje da će mu se pridružiti i ostali osuđeni predstavnici mesnih zajednica, mahom ljudi preko 65 godina, a poziva i građane da se okupe ispred suda i daju im podršku. straj ispred suda Građani od jutros pružaju podršku sretkoviću; Foto: Lj. M.

Moji zahtevi su jasni i nedvosmisleni, ne zanima me kako će biti ispunjeni jer ja nemam izbora. Došao sam ispred suda da tražim pravdu, jer iza ovih vrata pravde nema. Po meni, postoje 3 rešenja - da gospodar svega u Srbiji, a svi znamo ko je to, naloži da se prispita odluka suda, drugo rešenje je da naredi policiji da me fizički maknu odavde i treće da ja ovde umrem od gladi - tvrdi Sretković.

Naglašava da u zahtevu koji je predao na pisarnici traži da sud odmah povuče sva osuđujuća rešenja za predstavnike mesnih zajednica, da, kako tvrdi, prevaranti iz Blaca i Košarkaškog kluba povuku svoje zahteve, da se advokati ograde i osude postupke svojih kolega koji, kako kaže, rade to što rade i žele da na prevaru uzmu novac od sitromašnih meštana, ali i da tužilaštvo i policija preispitaju sve okolnosti zbog čega je došlo do svega toga. informacija Informacija koju je poslao KK Zone boys; Foto: Lj. M.

Ja sam tu dan i noć i neću odustati dok ne postignem svoj cilj ili dok me ne odnesu odavde. Očekujem da mi se pridruže i ostali osuđeni predstavnici. Prijavio sam policiji i sudu svoj protest, ali mi se od jutros niko nije obratio - tvrdi Sretković.

Kaže da je čitav problem nastao početkom marta prošle godine kada je blački Košarkaški klub Zone boys tražio sve podatke o registrovanim klubovima, igračima, košarkaškim terenima, mlađim selekcijama I to u vreme vanrednog stanja zbog nevremena i snega, kada su mnoga sela bila odsečena od Prokuplja, a u većini duže od mesec dana nije bilo struje.

U selima gde su tražili informacije ima svega tek po nekoliko stanovnika, uglavnom starijih od 65 godina i nikada nije bilo registrovanih klubova ni igrača.

Osuđujućom presudom prokupačkog suda svi oni će morati da plate sudske troškove i troškove advokata koji su od 35.000 do 50.000 dinara.

Mnogi od njih nemaju taj novac jer primaju penziju koja je ispod 20.000 dinara, pa im plaćanje kazne ugrožava egzistenciju, zbog čega su i odlučili da čitav slučaj isteraju do kraja i da se izbore da, po njima, pravda pobedi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gagula

    00:27 // 4. 3. 2022.

    Nepravda,traze od predsednika mesnih zajednica da daju odgovore elektronskom postom,nemaju ni fiksne telefone po selima a kamoli kompjutere i internet,nemaju ni puteve kako valja.sve je to organizovani kriminal sa advokatima i nevladinim organizacijama prema sirotinji i planinskim selima.zasto nisu slali pisma u mesnim zajednicama u nis,beograd i druge gradove nego po selima.deje sad krkobabic

  • Cobanin iz Krusevice

    14:38 // 1. 3. 2022.

    Nakom procitanih komentara ne bih da polemise sa komentatorima.Samo vam mogu reci da ovaj catan covek cvrstog karaktera, nece prihvatiti nepravdu I da ce izdrzati do kraja.Samo se cudim sto mu se ostali ne pridruze, ili mozda prihvataju da budu krivi bez krivicr

  • Raman Jovanovic

    13:35 // 1. 3. 2022.

    Sram te bilo! Ti si ogran vlasti i ti imas najmanje prava da kritikujes Vucica, on te tu postavio. Postavio te nesto da radis a ne da uzimas dnevnice bez veze .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: