Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 11. 2. 2013.

| Društvo

Zbog prevara osnovali novo udruženje boraca

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
predstavnici.jpg
Dušan Nikolić, predsednik Saveznog udruženja, Ljubomir Bradić, generalni sekretar Saveznog udruženja, Velimir Milošević, predsednik Skupštine Saveznog udruženja, Miodrag Jovanović, moderator

Zbog potrebe da zaštite svoja prava i spreče zloupotrebe, borci rata iz Niša osnovali su Savez udruženja boraca 1990-1999. godine.

Novoosnovani Savez okuplja udruženja iz više od 10 gradova Srbije. Kažu da su im se javljali mnogi borci i da su se žalili da su im u drugim udruženjima boraca tražili da plate članarinu koja je bila od 800 pa čak do 5.000 dinara.

- Ljudi koji su se javljali kažu da su se te organizacije pozivale na nas i da je deo članarine, navodno namenjen troškovima advokata, ali mi to nismo ni znali. Upozoravamo sve borce rata da kada se javljaju nekom udruženju prvo provere da li je to udruženja registrovano u Agenciji za privredne registre - kaže Dušan Nikolić, predsednik Saveznog udruženja.

 

Predstavnici saveza kažu da su razlozi za osnivanje i isplatu ratnih dnevnica i jednako poštovanje prava za sve borce rata.

- Borci u Beogradu, na primer, imaju brojne povlastice prilikom plaćanja računa ili prevoza. Kada smo zahtevali isto, nailazili smo na odgovore da je njima to obezbedio grad i da imaju veći budžet. Taj budžet puni se iz naših džepova tako da i mi imamo prava na isti tretman - kaže Ljubomir Bradić, generalni sekretar Saveznog udruženja.

 

Predstavnici Saveza dodaju da strpljivo čekaju 28. februar, kada očekuju konačnu odluku Suda u Strazburu o isplati ratnih dnevnica. Oni se nadaju da će odluka biti doneta u njihovu korist, a nakon toga planiraju da sa državom sklope sporazum o isplati. Smatraju da će sporazum biti najbolje rešenje, jer bi njime trebalo da budu zadovoljni i borci i država.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: