Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 22. 1. 2018.

| Društvo

Zbog prokišnjavanja krova, obustavljena nastava u 2 prokupačke škole

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zgrada gimnazije i medicinske skole prokuplje foto lj.m.
Zgrada u kojoj su dve škole je u prilično lošem stanju; foto: Lj.M.

Zbog dela krova koji prokišnjava i "natopljenog" plafona na zgradi u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje zgrade, zbog čega danas učenici nisu imali nastavu.

Direktor škole Dragoslav Minić naglašava da đaci ni jednog trenutka nisu bili ugroženi, a da je inspekcija uradila proveru i donela rešenje nakon poziva nadležnih u školi.

S obzirom da je krov na zgradi u lošem stanju, te da prokišnjava i s obzirom na činjenicu da se pojavila fleka na plafonu, u petak smo pozvali građevinsku inspekciju da da mišljenje o problemu koji se pojavio. Kako oni nisu mogli da garantuju za bezbednost, doneli su rešenje da uklonimo nedostatke, a da se do tada obustavi nastava – kaže Minić.

Direktor dodaje da su nadležni u školi odmah prionuli na posao i da su tokom vikenda postavljene nove grede i krov iznad tog dela, tako da očekuju, kako kaže, da im do kraja dana inspekcija ponovo dozvoli korišćenje zgrade.

Nadam se da će do kraja radnog vremena stići rešenje i da će već od sutra nastava biti normalizovana - kaže Minić.

Inače, sama zgrada je jedna od najstarijih u Prokuplju i nalazi se u prilično lošem stanju, iako se radi o najprestižnijim školama u Toplici koje su smeštene u njoj.

Nadležni to pravdaju time da je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ta da je sama procedura dobijanja dozvole za izvođenje radova mnogo komplikovanija. Ipak, prema najavama, sve dozvole su stigle i u ovoj godini bi konačno trebalo da započnu radovi na rekonstrukciji zgrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    10:12 // 23. 1. 2018.

    Uradite nadgradnju objekta i nece da prokisnjava, pitanje je kakvi su i temelji jer atmosferska voda ni propisno izvedena!

    • CUTURAN

      22:24 // 28. 1. 2018.

      Dajte meni napravicu samoposlugu .. Nebi me cudilo da mu to nije palo na pamet ...:-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: