Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 4. 2. 2021.

| Društvo

Zbog propusta investitora, tvrde nadležni, još se odlaže useljenje u stanove za izbeglice u Nišu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Zgrada za izbeglice
Stanovi i dalje prazni; foto: čitalac

Iako je prošle godine završena izgradnja stanova za izbegla lica u naselju Branko Bjegović, nedostaci koji su čelnici Niša primetili pre četiri meseca, još nisu sanirani, ističe zamenica gradonačelnice Dušica Davidović. Sve što je Grad trebalo da uradi to je, kaže, i urađeno, pa "loptu" za novi probijeni rok za useljenje prebacuje na investitora, ali se nada da će od proleća stanari konačno dobiti ključeva svojih stanova.

Najpre su završni radovi kasnili zbog vanrednog stanja i izbora, pa se u oktobru očekivalo da će do nove godine biti useljenja. Međutim, 60 stanova za izbegla lica i još 15 za socijalno ugrožene i dalje su prazni. Izvođač radova je, kaže Davidovićeva, kasnio sa predajom neophodne dokumentacije da bi se u stanovima priključila struja.

Ja imam informaciju da su oni juče poštom poslali dokumentaciju koja je neophodna da se overi JUP-u. Čim stigne kod nas priključujemo struju – kaže Davidovićeva.

Takođe, još oktobra meseca prošle godine, nadležni su uočili propuste u stanovima, što do danas nije popravljeno.

Ide se na adaptaciju onoga što se javilo kao propust u stanovima, da se podigao laminat, da završni radovi nisu urađeni na način na koji je trebalo i ljudi će se useliti, investitor radova je u obavezi da uradi sanaciju stanova. On to nije uradio zato što se tu pojavilo niz nekih problema i nepravilnosti vezano za priključak struje , mi smo sad sve to otklonili – navodi Davidovićeva.

Pored neozbiljnosti izvođača radova, kako je ranije opisala njihov rad, dodaje da je sve ono što je bilo do Grada i urađeno.

Mi smo, zaista, to urgentno, bilo je tu puno problema, mi smo uspeli da proteklih 4 meseca brzo, urgentno, sve ono što se u zaostatku vanrednog stanja desilo kao odlaganje, mi smo uspeli da nadoknadimo – ističe ona.

Kako su mnogi rokovi za useljenje probijeni, kaže i da su stanari bili svesni da ih neće sačekati useljenje usred zime, te da su svi nabavili ogrev za hladne dane. Iako ne precizira kada bi konačno moglo da dođe do useljenja, nada se da će u proleće zasijati sunce i u naselju Branko Bjegović.

Ne mogu da vam kažem o roku, prosto sve zavisi kad će nama stići dokumenti, onog trenutka kad stignu dokumenti, kad se struja priključi, investitor može da uđe i da privede nameni stanove- poručuje Davidovićeva.

Podsetimo, nadležni su mislili da će kompletni radovi biti gotovi oktobra meseca, ali ih je dočekala neozbiljnost izvođača radova, a ono što je trebalo da uradi još tada, nije završeno do danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • građevinac

    10:53 // 13. 3. 2021.

    Čitam i ne verujem.Koliko se ova žena ne razume u građevinu.Optužuje investitora, a ceo Grad zna da je investitor Grad.Kaže da su čelnici tek pre 4 meseca otkrili nedostatke. Ako malo bolje pratite situaciju, setite se da je penzioner još(pre godinu dana), konstatovao da ima propusta od strane izvođača radova, da je Nadzorni organ verovatno korumpiran kada je potpisivao fuš situacije.

  • Farsa

    15:53 // 5. 2. 2021.

    A sta je sa gotovo završenim zgradama namenjenim pripadnicima vojske i bezbednosti?

  • Pera Detlić

    20:42 // 4. 2. 2021.

    Obe zgrade su odradjene očajno, pošto sam u komšiluku video sam sve, pa slao i redakciji sliku gde se vidi kako je napravljena zgrada i kako na tabli izgleda projekat. Ukrali su ljudima terase (napravili neke metalne ograde "nedobog"), zgrade više izgledaju ko bolnice. Elem, izvođač radova je izvesni "Ljuba invest" (malo besplatne reklame), iz Paraćina ili Ćuprije, tako nešto. Zgrade ko puslica.

    • lala4ever

      11:19 // 5. 2. 2021.

      Šta očekujete od građevinske mafije... Tu se najviše da drpiti, pobogu, pa ne bi se narandžasti "počasni Srbin" preko bare time bavio da nije tako.

    • Laki

      17:27 // 5. 2. 2021.

      Upravu si liče na kasarnu. A ta firma Ljuba Invest mislim daje u bankrot treba proveriti. A gde je Boris Nužda uhlebljen(Opština) koji je obećavo čuda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: