Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 26. 6. 2019.

| Društvo

Zbog rastinja pružni prelaz kod Pirota nebezbedan za vozače

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Građani kažu da je glavni problem rastinje
Građani kažu da je glavni problem rastinje; Ilustracija; foto: A. K.

Skoro 3 meseca nakon nezgode na putnom prelazu između Pirota i sela Sukovo, kada je voz naleteo na automobil, a prilikom koje je jedan muškarac povređen, građani kažu da iz Železnice Srbije i dalje nisu obezbedili frekventni prelaz. Iz ovog preduzeća odgovaraju da su postavljeni znakovi i da se počelo sa uništavanjem vegetacije duž pruge.

Jedan od čitalaca Južnih vesti ukazao je na problem sa pružnim prelazom koji nije obeležen rampom, jer, kako kaže, nije prvi put da se na tom prelazu događaju nezgode i nesreće, ali da se i “pored toliko nesreća, nisu udostojili da pokose oko prelaza, a od žbunja se ništa ne vidi”.

Da ne pričamo o zvučnoj i svetlosnoj signalizaciji ili o rampi. Tuda prođe, pogotovo vikendom, hiljade turista, što iz Srbije, što iz susedne Bugarske, prema Sukovskom, Poganovskom manastiru i prema kanjonu Jerme - komentariše jedan čitalac.

On tvrdi da se nezgoda, u kojoj je muškarac povređen, dogodila, jer vozač nije mogao da uoči voz od žbunja, te da je preživeo pukom srećom.

Teško nam je da nadležne službe očiste prelaz i postave jednu papučicu sa svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Ili ćemo to uraditi kada, ne daj bože, pogine neko? - pita čitalac.

Iz Infrastrukture železnice kažu da se poslednja nezgoda na tom prelazu dogodila zbog krivice vozača, te da oni za nju nisu nikako odgovorni.

Putni prelaz u selu Sukovo kod Pirota obezbeđen je znakovima vertikalne drumske signalizacije. Nakon te nesreće, na putnom prelazu u Sukovu postavljeni su novi znakovi "Andrejin krst" i “stop” - navode iz Infrastrukture železnice.

Dodaju da su radnici preduzeća pre nekoliko dana očistili žbunje i rastinje na ovom prelazu, a da je hemisjki voz, u skladu sa godišnjim planom, juče prošao ovu deonicu pruge i hemijskim sredstvima uništavao vegetaciju pored koloseka.

Na ovaj način stvoreni su uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja na putnom prelazu u Sukovu, uz poštovanje propisa i saobraćajne signalizacije. Način osiguranja putnog prelaza zavisi od niza elemenata, kao što su preglednost pruge i puta, namena pruge i vrsta puta, gustina saobraćaja, najveće dopuštene brzine i dužina putnog prelaza - saopštavaju iz infrastrukture.

Prema njihovim procenama, nije u planu postavljanje rampe na prelazu, jer je nivo osiguranja putnog prelaza, prema postojećim parametrima, zadovoljavajući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: