Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 19. 12. 2018.

Zbog seoske škole sa dva đaka, učiteljica napustila rad u gradu

Škola u prelepom ambijentu kanjona Jerme Škola u prelepom ambijentu kanjona Jerme; foto: Lj. F.

Dva učenika, jedan prvak i jedan koji pohađa drugi razred, jedini su đaci isturenog odeljenja dimitrovgradske škole “Hristo Botev” u selu Trnski Odorovci, a sa njima radi učiteljica Ana Lekov, koja ima preko 30 godina radnog iskustva, i koja ističe da joj je jedna od najboljih odluka u životu da radi u ovoj školi u brdsko-planinskom selu sa manje od 100 stanovnika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • nastavnik

    16:56 // 19. 12. 2018.

    Sa seoskom decom je daleko lakše raditi. Današnja gradska su razmažena, nevaspitana i kilava, bog da te sačuva..Njih 25 od 30 u odeljenju su takvi. Ja sam nastavnik i radim u gradu i selu. Onim danima kad radim u selu ustajem ujutro sa pesmom...razredi imaju u proseku oko 10 deteta, svi poslušni, puni poštovanja, vredni i u školi i kod kuće. Kad bi bilo dovoljo časova u selu grad me video ne bi.

    • ***

      05:08 // 20. 12. 2018.

      Ministarstvo treba da smanji broj ucenika u odeljenjima i da ukine izborne predmete.Lakse bi bilo i deci i nastavnicima,a kvalitet nastave bi se poboljsao.

  • Овца за шишање

    13:25 // 19. 12. 2018.

    Лепо. Кад би сви овако размишљали и радили, држава пре свега. Бојим се да је сада касно...

    • rade sta hoce

      06:18 // 20. 12. 2018.

      Prekasno.U Vozdovoj neka odeljenja petog razreda imaju po 7 ili 8 casova,jer ocigledno NEKO predaje u vise skola pa se uklapa preko ledja dece.Da li je normalno da deca trpe i gde su sada decja prava? Ako ne moze da stigne - neka da otkaz,a ne da ispastaju ucenici.Direktorka skole zna za ovo,ali briga je.Gospodine,Gejo,znate li vi mozda sta se radi u ovoj skoli?Deca su od 12.30-19.15 na nastavi.

  • sebicno

    08:58 // 20. 12. 2018.

    Meni je doslo da svoje dete premestim iz jedne niske osnovne skole u neko selo,jer SKOLA OCIGLEDNO NE ZELI DA NAPRAVI RASPORED CASOVA DA ODGOVARA DECI,A NE POJEDINIM NASTAVNICIMA.Desava se da deca imaju po 7 ili 8 casova ,a i pet.Ocigledno je da nisu hteli da se to uradi da odgovara deci,vec samo gledaju sebe. Bas me briga ko radi u vise skola,ne zelim da mi dete ima 7 ili 8 casova,kada moze 6.

  • penzionerka

    09:28 // 20. 12. 2018.

    Lepo je to od uciteljice,ali je valjda normalnije da od mnogo sluzbenih automobila,jedno vozilo svako jutro dodje u selo i to dvoje decice odveze u skolu i nakon nastave vrati kuci.

    • nast.

      01:36 // 21. 12. 2018.

      Ni ja ne želim da radim u više škola ( a radim u 3 škole + 2 isturena odeljenja) da bih ima 100% norme. A pošto predajem hemiju koje nema u 5. i 6. razredu, mislite da je realno da objedinim normu? Da bih stigao do te dece akam privatni auto božpomozi drumovima i pola plate dajem za gorivo.Problem je sistemski i nije ni malo jednostavan,al' vi to ne razumete zato što nikad niste bili u našoj koži.

  • ISTRAŽITE

    10:38 // 20. 12. 2018.

    Molim JV da istraže i objave raspored časova za peti razred iz škole "Vožd Karađorđe".AKO KOZA LAŽE,ROG NE LAŽE. Pa kom obojci,kom opanci.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: