Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 14. 7. 2021.

| Društvo

Zbog slabijeg priliva novca u budžet Grad Niš odustao od rekonstrukcije OŠ “Bubanjski heroji”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
bubanjski heroji
Odustalo se od rekonstrukcije škole; foto: OŠ Bubanjski heroji

Grad Niš je od 20 miliona dinara, koliko je mu je Ministarstvo energetike odobrilo za projekat rekonstrukcije OŠ “Bubanjski heroji”, odustao. Taj novac je kasnije ušao u fond Ministarstva za Program energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova koji je podeljen brojnim lokalnim samoupravama u Srbiji. Kada će niška škola biti rekonstruisana još nije poznato, jer iz Grada ne odgovaraju na pitanja novinara.

Novac je Nišu odobren još u martu ove godine i to za projekat Rekonstrukcija i adaptacija Osnovne škole “Bubanjski heroji”.

Ministarstvo je, kako kažu, trebalo da sufinansira ovu ideju sa 20 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta bila oko 63,8 miliona dinara. Ostatak para je trebalo da obezbedi Grad.

Međutim, skoro do kraja juna taj projekat nije realizovan, a u odluci Ministarstva o podeli novca lokalnim samoupravama za Program energetske sanacije zgrada, kuća i stanova pisalo je da je fond za taj Program uvećan sa 20 miliona dinara koji su ranije odobreni za rekonstrukciju niške škole.

Prema navodima Grada Niša, odustalo se od pomenutog projekta zbog slabijeg priliva sredstava u budžetu uzrokovanog trenutnom situacijom. Grad Niš je na osnovu svoje odluke odustao od projekta. Ministarstvo rudarstva i energetike nikad se nije mešalo u odluke lokalnih samouprava u vezi sa njihovim budžetima, jer je to pitanje u nadležnosti lokalnih vlasti, koje same utvrđuju šta su njihovi prioriteti kad je u pitanju finansiranje projekata - pišu iz Ministarstva energetike.

Da li će i kada Grad Niš ponovo pokrenuti ovaj projekat nije poznato i zašto rekonstrukcija škole nije prioritet, jer na pitanja novinara nije odgovoreno skoro mesec dana od slanja mejla, a u Ministarstvu kažu da će oni novi konkurs raspisati u septembru ove godine.

Podsetimo, škola je počela sa radom 1972. godine, a osim objekta na Ledenoj steni ima i izdvojeno odeljenje u naselju ”Milka Protić”. Pohađa je oko 700 đaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Jovanovic

    01:31 // 15. 7. 2021.

    Sokobanjska spikerka sa zavrsenom Visom pedagoskom skolom u Aleksincu zanimanja vaspitacice koja se sada predstavlja kao veliki poznavalac svega i svacega verovatno vec doktor nauka a uglavnom nista ne zna vec samo stiti svoj i interes porodice i onih Medjaraca koji su je tu postavili ce ostaviti trajni beleg u Nisu kao najnesposobnija medju svim clanovima SNS sekte hostaplera.Tera dalje otima.

  • Aman

    23:59 // 14. 7. 2021.

    Prestanite da se vadite na koronu, vec ucinite vec jednom nesto za ovaj kraj.

  • kuglica

    23:50 // 14. 7. 2021.

    SNS sektaše isključivo interesuje vlasatiti džep.
    Prijatan kafanski krkanluk u radno vreme na račun svih nas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: