Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 25. 1. 2012.

| Društvo

Zbog snega mogući problemi u Nišu

Autor:M. S.Izvor:Južne vesti
ciscenje ulica
ilustracija

Ukoliko se obistine prognoze meterologa da će sneg u Nišu i okolini padati još 48 sati, očekuje se da na obodnim delovima grada dođe do većih problema u saobraćaju.

Zimska služba Niša, koja sa 25 ekipa čisti grad i okolinu, uverava javnost da će sve učiniti da do toga ne dođe.

Svetislav Manić, šef zimske službe, kaže da ima dovoljno soli i rizle u magacinima koji će se upotrebiti da ulice, regionalni i magistralni putevi, budu prohodni. On dodaje da je sada, na primer, u selu Kravlje visina snežnog pokrivača 25 santimetara, a ako se nastavi ovaj intenzitet padavina, dostići će preko 40 santimetara.

- Do sada nismo imali problema, ali od sinoć radimo danonoćno kako bi sve bilo u redu. Sneg će prema prognozama stati u petak, a do tada ćemo sve učiniti da do nekih većih problema ne dođe. Sneg čiste JKP „Medijana“, „PZP“ i „Niskogradnja“ koje imaju kapacitete da iznesu sav posao ako sneg ovako nastavi da pada - kaže Manić.

Dobru vest na sednici štaba izneo je predstavnik Hitne pomoći koji je rekao da je ova zdravstvena institucija opremila dva terenska vozila koja će stići do svake tačke i pored smetova.


Najviše pritužbi građana na gradski prevoz

Manić kaže da u štabu ima najviše pritužbi građana na samoinicijativno skraćivanje linija u gradskom prevozu.

- Ne može vozač sam da odluči da li da krene autobusom ili ne. Mi imamo tačne podatke o svakoj liniji tako da mogu da pozovu i reći ćemo svakom gde je prohodno, a gde nije. Tako se dogodilo da autobus jednog prevoznika dođe do krajnje stanice, a drugog ne. Na primer vozač jednog prevoznika skoro nije hteo da krene za Vlase jer je načuo da ima leda, a put je baš tada bio čist - kaže Manić.

Na sednici štaba se danas od prevoznika, ali ni Uprave za saobraćaj niko nije pojavio, iako su uredno pozvani. 


Kamioni Medijane imaju GPS uređaje

Ljuba Stevanović iz JKP Medijane je na sednici Zimske službe napomenuo da od ove sezone njihovih osam ekipa na kamionima ima instalirane GPS uređaje.

- Sada jasno svi mogu da vide koliko smo radili, gde smo bili i šta smo učinili da ulice budu prohodne - rekao je Stevanović. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Ceka Cekic

    20:05 // 2. 2. 2012.

    stalno se desava klizanje sa kolovoza i cesti sudari vozila!

  • Milan Ceka Cekic

    13:15 // 2. 2. 2012.

    Al mozete da dodjete da ocisteite ulice u selu Malca necite vec dve godine da prodjete sve glavne ulice MZ Malca bi vam bila zahvalna i svi senjani ovog sela....bili bi ste ljubazni da ocistite sneg.

  • Zoran Rajković

    08:23 // 26. 1. 2012.

    manića za doživotnog komandanta zimske službe
    I POSLE MANIĆA MANIĆ
    šalu na stranu ove godine stvarno nisu dozvolili da ih sneg iznenadi kao ranijih godina obnovili tehniku za čišćenje snega povećali broj ekipa povećali broj broj ulica prvog prioriteta svaka čast
    ostavite so tamo de kamion ne može da prođe ili priđe u džakovima pored trotoara u tesnim ulicama kako bi u ovakvim situacijama ljudi sami bacili so na mestima de oni smatraju da treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: