Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 28. 6. 2019.

| Društvo

Zbog tuče oko prostorija, deci u Malošištu knjižice podeljene na pijačnoj tezgi

Autor:M. Z.Izvor:Radio Koprijan, Južne vesti
malošište pijaca đaci
Nesvakidašnji slučaj nadomak Niša; Foto: Radio Koprijan

U Malošištu se renovira škola, pa je bilo planirano da se, uz prisustvo roditelja, đacima knjižice svečano podele u lokalnom Domu kulture. Međutim, tu je došlo do tuče između dva predsednika - Mesne zajednice i Udruženja invalida rada oko toga ko ima prvenstvo nad korišćenjem prostorija. Zato su đaci morali da izađu, pa su knjižice, diplome i zahvalnice dobili na pijačnim tezgama u centru sela.

Kako piše doljevački Radio Koprijan, predsednik Mesne zajednice otključao je juče ujutru kancelariju Doma kulture i pustio učitelje i učiteljice da održa roditeljske sastanke đacima od prvog do četvrtog razreda. Sve se “zakuvalo” kada je došao predsednik Udruženja invalida i rekao da mora tu da održi sastanak penzionera.

Pozvale su me učiteljice i rekle da je došao predsednik penzionera i rekao da ne mogu tu da drže roditeljski, jer on mora da održi sastanak penzionera. Te prostorije nisu prostorije Udruženja invalida rada, već ih koriste i druge organizacije i udruženja. Ušao sam i prostoriju i pokušao da na ljudski i kulturan način dogovorim nastavak roditeljskih sastanaka - kaže predsednik Mesne zajednice za Radio Koprijan.

Tu nastaje peripetija. Koprijan prenosi da predsednik Udruženja invalida rada nije hteo da ode i da je počeo da postavlja izložbu. Predsednik Mesne zajednice je za njim sakupljao predmete i stolnjake. Onda je došlo do incidenta - predsednik Mesne zajednice tvrdi da ga je predsednik Udruženja dvaput flašom udario u glavu.

Predsednik MZ kaže da je zbrinut u obližnjoj ambulanti, a đaci i učiteljice izašli su napolje i roditeljski sastanak preselili na pijacu.

Međutim, predsednik Udruženja kaže da je prvi napadnut i da flašu kao oruđe za tuču nije koristio.

Mene niko nije obavestio da će u ovoj prostoriji biti održan roditeljski, zato sam, misleći da je prazna, zakazao sastanak. Nakon toga, došao je predsednik MZ Malošište, koji je počeo da viče i cela situacija je eskalirala. On me je napao, počeli smo da se rvemo i tvrdim da ga nisam udario flašom. Ja trenutno osećam bolove u predelu kičme jer smo pali na pod, oborili nameštaj i rvali se po podu - rekao je predsednik Udruženja za Radio Koprijan.

Ipak, Koprijan prenosi da članovi porodice predsednika Mesne zajednice kažu da je on završio u KC Niš na lečenju.

Južnim vestima policija je potvrdila da im je u četvrtak 27. juna prijavljen slučaj i da je u Malošištu došlo do verbalnog, pa fizičkog sukoba dvojice muškaraca i da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Deca i njihov svečani čin završetka školske godine pali su u senku. Kako prenosi Koprijan, pored prašnjave tezge i na suncu stajale su potresene učiteljice i žurile da podele knjižice zbog vrućine i izvinjavale se što ovako završavaju godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iluzionisti

    14:19 // 30. 6. 2019.

    Rano ste im omogucili da shvate.

  • Buducnost Srbije

    10:43 // 30. 6. 2019.

    Fina decica sa sela a borimo se sa tigrovima, lavovima i vukovima. Sad vracanjem mladih paroba na selo samo ih unazadjujemo. Kakvi su to parpvi odrasli u gradu sa decom koji odlaze na selo i zasto? Zbog obuke? Rezultat dobrog rada i programa.

  • Aleksandar Stojanovic

    00:28 // 29. 6. 2019.

    Znaci zvanicno je: Diplome se mogu dobiti na pijaci :)

    • Малошанац

      11:29 // 29. 6. 2019.

      За ОШ може на селски пијац. За средњу мораш у варош на тврђавски, на булеварски за гимназије. За факултетску мора да знаш човека и идеш на кућу. А за докторат не мора да идеш нигде, њега можеш да препишеш.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: