Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 22. 11. 2018.

| Društvo

Zbog udarnih rupa na Ledenoj steni stradaju gume i otpadaju ratkapne

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Ratkapna
Građanin kaže da je udarna rupa kriva što otpadaju ratkapne; Foto: Prijavi problem/čitalac

Pneumatici često bivaju uništeni zbog udarnih rupa u Oblačinskoj ulici na Ledenoj steni, žale se prolaznici, a otpalu ratkapnu uslikao je građanin u ovoj ulici. "Večiti" problem udarnih rupa u Nišu ne odnosi se samo na štetu na vozilima, već i na bezbednost vozača i pešaka.

Preko aplikacije Prijavi problem, građanin je ukazao da se u Oblačinskoj nalaze čak dve rupe u prečniku od 10 metara, koje su nastale posle radova javnih preduzeća. Oblačinska Dve rupe u razmaku od 10 m u Oblačinskoj; Foto: Prijavi problem/čitalac

Rupa ispred broja 10 je nastala nakon sanacije vodovodne cevi početkom leta i nije asfaltirana, a rupa ispred broja 8 već dugi niz godina stoji, nalego je asfalt u rupu koja je bila mislim iskopana za PTT. Obe rupe su velike i mora ozbiljno da se prikoči. Nekoliko pneumatika je uništeno, ove ispale ratkapne su česta pojava u ulici - upozorava građanin.

Slična situacija je i na raskrsnici Vojvode Putnika i Stevana Sremca, gde je rupa, prema procenama prolaznika, duboka između 15 cm i 20 cm.

Radovi ispod asfalta zahtevali su da se kopa i na trotoaru u Jadranskoj ulici pored Tvrđave. I ovaj nedovršeni krater zasmetao je nekom od prolaznika. Udarna rupa Razbijen i asfalt, a iskopana i kocka na kolovozu; Foto: Prijavi problem/čitalac

Nezavršeni radovi stoje već godinama preko pešačke staze i remete kretanje biciklista i roditelja sa dečijim kolicima, naročito invalida u kolicima... Tako mala investicija, a tako veliki problem ljudima koji ga godinama preskaču - napisano je u aplikaciji Prijavi problem.

Iz Direkcije za izgradnju grada kažu da su izvođaču radova već izdati nalozi za krpljenje rupa u Oblačinskoj i Jadranskoj ulici, te očekuju da će to biti urađeno u skorije vreme.

Što se tiče raskrsnice Stevana Sremca i Vojvode Putnika, udarna rupa je nastala tokom izgradnje gasovoda. Direkcija za izgradnju grada je kontaktirala Jugorozgas i obećali su da će u narednih 5 do 7 dana završiti asfaltiranje na pomenutoj lokaciji - navode iz Direkcije.


U selu Krušce osim udarnih rupa, kretanje ometa i klizište

Udarna rupa Krušce Ogromne rupe u Krušcu; Foto: Prijavi problem/čitalacStanovnici Krušca, osim sa udarnim rupama čiji prečnici dosežu i do jednog metra, imaju problem i sa klizištem.

Kako su prijavili preko aplikacije Južnih vesti, put je u jednom delu smanjen za širinu kolovozne trake jer je zemlja skliznula preko. Iz Direkcije za izgradnju kažu da se radi i na rešavanju ovog problema.

Za kliziste u Krušcu radi se na izradi projekta potpornog zida kojim bi se rešilo klizište - navode iz Direkcije.

Inače, iz ovog preduzeća nisu odgovorili na pitanja da li su zakrpljene rupe u u Mačvanskoj i Milentijevoj ulici, Salvadora Aljendeja i Dimitrovgradskoj, za koje su pre dvadesetak dana rekli da su takođe izdati nalozi za saniranje.

Podsetimo, neke od ovih rupa su, prema rečima građana, stare i više godina.

Klizište Krušce Zbog klizišta zatrpana jedna traka u Krušcu; Foto: Prijavi problem/čitalac

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Komšija

    11:07 // 22. 11. 2018.

    Banano, vrati se. Sve ti je oprošteno

  • Prcko

    10:45 // 22. 11. 2018.

    I putevi i ulice su nam uzasne, svi to znamo kao sto znamo koliko je gradska vlast losa i nesposobna da to resi pa cemo morati mi kad dodje vreme. Zasto niko ne pominje stanje trotoara? Npr u centru grada trotoar iz Obrenoviceve u Uc. Tasinu pa ka Sabornoj crkvi izgleda kao da se juce zavrsio 2. Sv. rat. I na puno mesta tako... jos i gore.

  • Mara

    10:25 // 22. 11. 2018.

    Veliki je grad dok srede sve ulice,proći će meseci pa ček i godine:)))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: