Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 31. 7. 2019.

| Društvo

Zbog visoke trave ne vide se pojedini grobovi na Novom groblju u Nišu

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Novo groblje trava
Pojedina grobna mesta se ne vide od trave; Foto: Prijavi problem/čitalac

Građani koji odlaze na Novo groblje žale se da je zbog visoke trave teško prići grobnim mestima, a kažu i nije prvi put da je groblje zapušteno. Iz Gorice kažu da je u toku sređivanje groblja, i da bi ovaj posao trebalo da bude završen za dve do tri nedelje.

U aplikaciji "Prijavi problem" oni koji obilaze grobove svojih bližnjih napisali su da je trava na pojedinim mestima visoka do struka. Urasli su delovi, svedoče, i pored glavne zgrade groblja i pored kapele. grobovi trava U nekim delovima trava do struka; Foto: Prijavi problem/čitalac

Građanin koji se požalio na ovaj problem je konstatovao i da cena koja se plaća za održavanje grobnih mesta nije mala.

Na Novom groblju je trava koja dostiže visinu i do struka pa je teško pristupiti grobnom mestu. Slike koje vidite su iz centralnog dela, pored upravne zgrade i crkve. Ovo nije prvi put da je ovako zapušteno, a cifre koje se plaćaju za održavanje grobne parcele, nisu male - navedeno je u aplikaciji.

Direktor JKP Gorica Zoran Milojković, preduzeća koje je zaduženo za održavanje Novog groblja, kaže da se ova površina kosi i čisti, ali da je velika, pa nisu svi delovi istovremeno uređeni. Milojković dodaje da ovaj posao obavljaju radnici JKP Mediana, preduzeća koje je prošle godine preuzelo nadležnost nad održavanjem zelenila na grobljima, a pre nedelju dana krenuli su u sređivanje Novog groblja.

Na košenju i sređivanju su, dodaje Milojković, angažovali i zaposlene u Opštini Palilula, kao i osuđenike koji služe kaznu u niškom KPZ-u.

Taj korov i ta trava, to je nenormalno, nema mogućnost da između grobnih mesta, s obzirom na rastojanje, bilo šta drugo uradimo što nas tera da se brukamo i da građani s pravom negoduju. Ali 70 hektara površine, kad bi počeli sa jedne tačke, dok završite na drugoj, vi već morate da se vratite da počnete sa prve - objašnjava Milojković.

Dodaje da je 9 parcela već pokošeno i da se nada da će za 15 do 20 dana celo groblje biti očišćeno od korova.

Prvi čovek Gorice dodaje i da je plan da se prostor oko grobova betonira, kako bi održavanje bilo lakše.

Za buduće vreme, nadam se uskoro, plan je da se sve to ljudski počupa, okosi, ošiša, zalije nekim sredstvima koja onemogućavaju bujanje korova i trave i da se betonira između grobnih mesta. Em će biti lepše, čistije, em će biti dostojanstveno, neće zahtevati toliko broj ljudi niti angažovanje, i nećemo ulaziti u stalna neka pravdanja prema ljudima - dodaje direktor Gorice.

Milojković kaže i da je u toku rekonstrukcija toaleta na Groblju.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    23:16 // 3. 8. 2019.

    Kako prvi covek lakonski odgovara na pitanja...
    Veca povrsina znaci treba veci broj radnika ili bolje planiranje. Mozda da vratimo te menadzere u osnovnu skolu. Ili, da promenimo vlast koja postavlja nekompetentne dileje za sefove?

  • Predrag Petrović

    17:00 // 1. 8. 2019.

    Ma pustite, bolje i da se betonira nego da uvek kose travu pod pritiskom javnog mnjenja, Travu od metra visoku kose trimerima (koji su za nisku travu) pa pokošena trava leti i pokriva grobove i spomenike. Pravi se još veći lom i cirkus i posao ljudima da čiste to sa svojih grobova jer to radnici Gorice ili Medijane ne rade. Važno ds je iseku. Ista stvar je i sa drvećem koje moramo sami da sečemo

  • Срба

    16:04 // 1. 8. 2019.

    Ма, да бе.... уместо да радите, чистите, садите дрвеће, правите хладовину- ви бисте да СВЕ покријете бетоном! Значи, кад одемо тамо у току врелих месеци, добићемо и бесплатно кремирање од врелине- на лицу места. Добро, бар да знам шта добијам за гомилу пара које сам платио за сахране и одржавање... само ме интересује шта фамозна ставка “дезинфекција” на рачунима представља...??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: