Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 15. 8. 2014.

| Društvo

Zbog zakasnele uplate kasne i projekti

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
Projekat.jpg

Od 14 omladinskih projekata koji je Grad Niš finansirao 2013. godine, dva još nisu podnela izveštaje o svom radu. Njima je produžen rok jer je Grad uplatio novac za projekte sa tromesečnim zakašnjenjem. 

Iako je Nikola Veličkov iz omladine Demokratske stranke Niša na jučerašnjoj konferenciji ove stranke izjavio da finansijski izveštaji nisu podneti za 6 projekata ukupne vrednosti od milion dinara, u Kancelariji za mlade kažu da te optužbe nisu utemeljene. 

Prema rečima predsednika Kancelarije za mlade Mije Petrovića, čekaju se finansijski izveštaji za još dva projekta, ali je njihov rok produžen „iz opravdanih razloga“.

- Ta dva projekta su sada u završnoj fazi realizacije. Njima je rok produžen, jer je grad kasnio sa uplatom, pa jedan projekat iz tehničkih razloga nije mogao na vreme da počne sa realizacijom, dok je drugi projekat zavisio od lepog vremena. S obzirom na to da su novac dobili tek 31. decembra, zbog vremenskih uslova nisu mogli da sprovedu projektne aktivnosti, pa im je rok produžen – navodi Petrović.

Ova informacija nam je potvrđena i u niškoj Upravi za omladinu i sport, kojoj su, između ostalog, nosioci projekta podnosili finansijske izveštaje. Ivana Todorović iz ove uprave navodi da su tvrdnje iz DS-a „paušalne“, te da se očekuje da će ova dva preostala projekta podneti svoje izveštaje „već u toku sledeće nedelje“.

Osim njih, svi ostali su na vreme dostavili izveštaje o radu, osim još jedne organizacije koja je, prema rečima Mije Petrovića, „u međuvremenu raskinula ugovor zbog nemogućnosti da sprovede projektne aktivnosti, a novac je uredno vraćen“.

Inače, novac za ove projekte koji su finansirani 2013. godine, uplaćen je sa tromesečnim zakašnjenjem zbog čega su neki nosioci projekta odlučili da tuže Grad

Ove godine je za finansiranje omladinskih projekata odobreno 3 miliona dinara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lud zbunjen

    07:40 // 18. 8. 2014.

    Čuj njega, pare su dobili 31. decembra a nisu uspeli da realizuju jer su čekali lepo vreme?? Pa nek sačekaju decembar, sigurno će da bude lepo.

  • Kancelarija de krade

    21:31 // 16. 8. 2014.

    Cemu sluzi kancelarija za mlade i ovaj cirkuzant Petrovic Mija? Kakvu on maglu prodaje mladima za platu od preko 60 000 din. mesecno?

  • JA

    21:30 // 16. 8. 2014.

    Tačno je da svaki dan ispija kafu oko 10h i to u društvu onog 6XL Ilića koji radi u RRA Jug čija je kancelarija odma iznad Pertovićeve..Sve živi neradnici a plate...nesmem ni da zamislim...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: