Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 2. 2. 2021.

| Društvo

Zbog zapušenih slivnika posle kiše ulice kao jezera, iz Vodovoda pozivaju građane da prijave lokacije

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
voda na ulici
Problemi sa nakupljenom vodom na više mesta u gradu; foto: čitalac;

Na opasnost od poplava i mala jezera koja se stvaraju zbog vode, a koja se skuplja u ulicama Vojvode Mišića i Stanka Vlasotinčanina u Nišu posle kiše, ukazuju građani preko aplikacije Prijavi problem. Kažu da slivnici ne odvode svu vodu sa ulice i da su pojedine šahte prepunjene. Da bi te probleme rešili, iz JKP Naissus pozivaju građane da im telefonom prijave precizne lokacije.

Dok pada kiša, kako navode građani, u ulici Vojvode Mišića stvori se malo jezero zato što, kažu, slivnici ne odvode svu kišnicu. voda na ulici Od malo jače kiše i Niš dobije izlaz na more; foto: čitalac;

Slivnici u ulici Vojvode Mišica ne odvode dobro vodu sa ulice, pa za vreme padavina stvori se malo jezero koje stvara probleme vozačima - piše čitalac.

Problema sa viškom vode u ulici Stanka Vlasotinčanina ima i posle nekoliko sati kiše koja, kako javljaju građani, preti da izazove poplave.

Čuvena šahta u ulici Stanka Vlasotinčanina, koja se po rečima Naissusa redovno čisti, za samo par sati kiše je prepunjena i preti da poplavi po ko zna koji put ove godine - navodi čitalac.

Iz JKP Naissus, u čijoj je nadležnosti održavanje slivnika, navode da je potrebno da građani preciziraju lokacije na kojima ima problema sa odvodom vode, te da im probleme jave telefonom. voda na ulici Šahte ne mogu da prime kišnicu, što su padavine duže; foto: čitalac;

Problem sa šahtom u ulici Stanka Vlasotinčanina (koja se za vreme kiše puni atmosferskom vodom i preti da poplavi ulicu), građani treba da prijave problem službi kanalizacije na broj 018 502 617, kako bi se utvrdila tačna lokacija objekta (šahte). Nakon provere, dežurna ekipa pristupiće potrebnim radnjama za osposobljavanjem šahte i otpušavanjem ukoliko bude potrebe. Za probleme u vezi sa slivnikom u ulici Vojvode Mišića, sugrađani neka pozovu službu kanalizacije, kako bi se utvrdilo koji su slivnici zatvoreni i koji je razlog zapušenja - dodaju iz Vodovoda.

Navode i da njihova služba kanalizacije čisti slivnike, ali ukoliko su oni zatvoreni zbog obavljenih prethodnih radova, kao što je asfaltiranje, onda je tu neophodna ulična intervencija za šta je nadležna Direkcija za izgradnju grada Niša.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:45 // 3. 2. 2021.

    Podvoznjak kod pivare. Jednog dana potopice i medicinsku skolu. Neizbezno jezero nakon svake jace kise. I dzaba cete da cistite slivnike jer tu ciscenje ne pomaze. Bolje da odbetonirate one sahte oko Vagresa i u Igmanskoj jer ne primaju vodu pa se sva voda od okretnice, preko Zetske, sa jedne strane i preko Igmanske sa vrha, sa druge strane sliva direktno ispod podvoznjaka.

    Prirodni akva-park

  • čekaj, čekaj..

    08:28 // 3. 2. 2021.

    lepo rekoše ljudi, kad padne kiša tada treba par radnika da sedne u kola i obiđe grad, ne mora direktor. Ovako ispada da nema problema ako nema prijave građana. Pa, građani su se možda podavili!

  • ???

    06:53 // 3. 2. 2021.

    Narod kad pada kisa mora na ulice da gleda slivnike.Ma,jeste li vi normalni vise? Cistite redovno,to vam je posao.Gradi se u svakom sokaku i ne pita da li je moguc prikljucak na mrezu.Posle kad se voda izliva - ko je kriv? U sokaku B.Adzije sa ulice zidaju jer nema prostora,ne mozemo da udjemo u kuce.I to je neko dao dozvolu za stambenu zgradu od nekoliko spratova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: