Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 9. 2. 2021.

| Društvo

Zbog zapušenih slivnika u Nišu stvaraju se jezera na ulicama, a voda dolazi do pragova zgrada

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
voda oko zgrade
Umesto da se slije u odvod, voda se nakupila i opkolila zgradu; foto: čitalac;

Ulični slivnici u tri niške ulice, koji nisu mogli da prime svu kišnicu, prema rečima građana koji koriste aplikaciju Prijavi problem, doveli su do toga da voda "opkoli" jednu zgradu i napravi jezero oko odvoda. Iz JKP Naissus navode da je tokom vikenda problem sa odvodom na 2 lokacije rešen, a treći u ponedeljak, u skladu sa rasporedom za čišćenje Direkcije za izgradnju Grada, po kojem oni izlaze na teren.

Zato što slivnici u Ulici Rasadnik nisu mogli da prime svu vodu, stanovnici jedne od zgrada u toj ulici navode da je voda došla do praga glavnog ulaza. voda na stepeništu Voda došla i do stepeništa; foto: čitalac;

Prilikom svake kiše voda dođe do ulaznih vrata, nemoguće je izaći iz zgrade. Zgrada letos poplavljena, pozvano više puta za intervenciju, međutim niko skoro nije došao već 8 meseci. Molim nadležne da reše - pišu čitaoci.

Jedan od dva odvoda na uglu ulica Ivana Milutinovića i Koste Abraševića ne prima kišnicu, dok se u Ulici Zeke Buljubaše stvara jezero, jer su svi slivnici zapušeni, navode čitaoci.

Zapušeni odvodi i put je ulegnut. Napravi se jezero preko 50 cm dubine svaki put kada pada veća kiša. Takođe ovde budu zbog toga otvorene i šahte po sredini da bi voda mogla da ode pa se svašta dešava. Ulica Zeke Buljubaše - prijavljuju građani.

Iz JKP Naissus navode da se slivnici čiste po rasporedu koji pravi Direkcija za izgradnju grada Niša, te da su ovog vikenda na red došle i 2 od 3 ulice, u kojima su građani prijavljivali da imaju problema sa odvodom vode. odvod ne prima svu vodu Slivnik u Ivana Milutinovića i Koste Abraševića ne prikuplja svu vodu; foto: čitalac;

Poklopilo se sa rasporedom koji je pripremila Direkcija za izgradnju Grada, pa tako smo radili Rasadnik i Zeke Buljubaše. Radimo po njihovom nalogu u vezi sa kanalizacijom. Rešeno je, radili su u nedelju - kažu iz Vodovoda.

Čišćenje slivnika u Ivana Milutinovića i Koste Abraševića na red je došlo u ponedeljak, saopštavaju, nakon što su iz JKP Naissus prosledili prijavu građana Direkciji za izgradnju Grada Niša.

Iz Vodovoda pozivaju građane da se informišu o rasporedu čišćenja odvoda, koji za to preduzeće pravi Direkcija, kao i da prijave probleme sa zapušenim slivnicima na broj telefona 018 502 617.

*Tekst je promenjen nakon što je stigla informacija iz Vodovoda da je slivnik u Ivana Milutinovića i Koste Abraševića očišćen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • objektivno

    08:41 // 10. 2. 2021.

    Zna li mozda neka inspekcija,koliko slivnika su zapusili dundjeri zidajuci svuda za mocne investitore? Prekontrolisite sve slivnike u blizini gradilista i videcete da su puni cementa,peska i suta.Davaliste dozvole da se zida i tamo gde ne moze.U B.Adzije zidaju sa ulice i ugrozavaju bezbednost ljudi koji tu zive ili prolaze sokakom.Od kada je Vagres ozidao naselje kod pivare,puni su nam podrumi.

  • Mara

    14:45 // 9. 2. 2021.

    Strašno

  • Pera

    13:28 // 9. 2. 2021.

    Zar Naissus nije izjavio prošle jeseni da su svi slivnici čisti i u funkciji?. To sam čitao ovde u JV. I sada ko će da odgovara za laži, nerad, javašluk, obmanjivanje naroda?. Radnici Naissusa ili šefovi i direktor?. Ili i jedni i drugi?

    • Ždera

      21:37 // 9. 2. 2021.

      @Pera- radnici sigurno nisu krivi, ali direktorče i njegovi savetnici(evo kidam se od smeha), sve stručnjak do stručnjaka će rešiti tekuće probleme.Da su te tri ulice pored one njihove kafane i da ne mogu puzajući izaći od izlivenih slivnika, odmah bi reagovali.

    • David Štrbac

      22:07 // 10. 2. 2021.

      Ždero kude udaraš na savetnici, ima tamo i glupljih. Zamisli da si direktorče na Bojzi, Ćevapče, Yumbo, Rakića i ostali drugovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: