Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 26. 3. 2019.

| Društvo

Zbog zatvaranja Kluba penzionera protest ispred Gerontološkog u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Protest penzionera
Nezadovoljni su zbog odluke da više ne mogu da imaju Klub u Gerontološkom; Foto: Screenshot

Posle 30 godina klub koji je najstarijima služio za druženje i razne sportske, kulturno-umetničke, rekreativne i druge aktivnosti, više ne postoji. Kako kažu članovi Kluba penzionera, izbačeni su iz sale u Gerontološkom centru koju su korisltili tri decenije, pa su organizovali i protest tražeći da vide odluku po kojoj je klub ukinut.

Zatvaranje Kluba penzionera njegovo rukovodstvo i članovi ocenjuju kao nemar gradskog, ali i rukovodstva Gerontološkog centra. Oko 200 članova, od kojih su mnogi i korisnici Gerontološkog, sada ne mogu da nastave sa aktivnostima za koje kažu da su im veoma važne. Zato su ogorčeni, a svoje nezadovoljstvo pokazali su prošle nedelje i protestom ispred Gerontološkog centra.

Uzimaju nam poslednje dane života. To nam je život - rekla je predsednica Kluba Mirjana Mišić.

U sali u Gerontološkom su organizovali razne priredbe, a neko vreme su čak imali i usluge frizera. Ipak, socijalni radnik koji je bio zadužen za rukovođenje njihovim prostorom je otišao u penziju, pa je već neko vreme radila samo domaćica kluba. Međutim, navode da je i ona dobila rešenje da se premešta na mesto čistačice. Od Nove godine zato sve prestaje, objašnjavaju članovi, a niški penzioneri ostaju bez jedinog kluba ove vrste u Nišu.

Predsednica Mišić objašnjava da su kontaktirali i sa gradskom vlašću ali i sa nadležnim ministarstvom, odakle im je rečeno da je Klub u nadležnosti lokalne samouprave. Ističu da im je iz Grada rečeno da pare nisu problem, niti jedno radno mesto za funkcionisanje kluba, ali da ništa nije učinjeno, a oni za to krive rukovodstvo Gerontološkog.

Tražili smo odluku Upravnog odbora ustanove po kojoj su ugasili Klub. Niko nam je nije dao, a pravnik nam je tokom protesta pretio i policijom. Svaki dosadašnji direktor se interesovao za rad Kluba, dolazio na probe. Ovaj se nikada nije pojavio, nismo znali ni ko je. A čak je i sala u kojoj smo bili napravljena parama koje su ostavili brat i sestra korisnici Doma za stare, kako bi se napravio prostor za Klub - objašnjavaju.

Osim toga, dodaju da je u prostoriji koju su koristili ostalo mnogo njihovog inventara, koga su godinama kupovali novcem od članarina.

Direktoru Gerontološkog centra Milanu Stevanoviću novinarka je juče uputila pitanja meljom, ali najavljeni odgovor o gašenju Kluba nije stigao.

Protest ispred Gerontološkog centra snimali su sami penzioneri, članovi Kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Savic

    23:05 // 27. 3. 2019.

    Velika sramota za ustanovu koja je bila za primer i postovanje.Sada je to najobicniji kazamat.Isti taj klub koji gase je godinama imao humane akcije sa decom iz ustanove Mara,sa drugim penzionerima iz drugih gradova,hiljadu nekih lepih manifestacija i primera pozitivnih za stare ljude i drustvo uopste.Svaka cast nesposobnom rukovodstvu sto gasi nesto sto su generacije stvarale i cuvale.

  • drax

    17:08 // 27. 3. 2019.

    Gospodo penzioneri mudro na izborima !

  • Posmatrarc

    17:01 // 27. 3. 2019.

    Sta kaze na ovo novinarka... pardon- novopecena nacelnica Nisavskog okruga?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: