Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 16. 6. 2022.

| Društvo

Zbunjeni i vozači i instruktori zbog signalizacije na novom Bulevaru u Leskovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20220615_130132
Vozači iz leve kolovozne trake moraju levo, zasebnog semafora nema; foto: M. M.

Čak 70 miliona dinara i 8 meseci više od planiranog bilo je potrebno da Bulevar Nikole Pašića konačno bude završen, ali sa novom saobraćajnicom za Leskovčane su nastali i novi problemi. Loše obeležena i postavljena saobraćajna signalizacija vozače je koštala novca i živaca, a da je napravljena velika greška u samoj postavci raskrsnice smatraju u instruktori u auto-školama.

Svi koji sa auto-puta nailaze na novu obilaznicu koja spaja Leskovac sa ostalim opštinama, dolaze do semafora kod ”Rakićeve kafane” gde, ako žele ka centru Leskovca, moraju da se prestroje u levu traku, dok svi oni koji žele da nastave pravo ili skrenu desno moraju da se prestroje u desnu kolovoznu traku.

Novopostavljena i obeležena signalizacija za mnoge vozače je čudna, napravila im je i probleme, jer su neko od njih platili su kazne, a često tokom najvećih gužvi nastaju duge kolone, pa dolazi do kolapsa u saobraćaju.

Platio sam kaznu kada sam prvi put prošao tamo, jer sam iz leve trake otišao pravo. Policija zna za tu caku i, od kada je kolovoz obeležen, redovno čekaju na tom mestu. Jednostavno signalizacija nije dobro postavljena, na kolovozu stoji da je to traka samo za levo, ali kada je gužva, to iz auta ne može da se vidi. Da ne pričam o gužvama, svi oni koji nastavljaju pravo, koji idu za Lebane, Bojnik, Medveđu, moraju pravo, a za to im je otovorena samo desna traka. Svakog dana prolazim tu, a neretko se naprave velike kolone - žali se Leskovčanin.

20220615_130404 Kolaps čest slučaj na ovoj raskrsnici; foto: M. M.Odmah po završetku Bulevara problem su primetili i instuktori auto-škola u Leskovcu, pa se pitaju zašto, ako je već leva kolovozna traka namenjena vozačima koji skreću levo, nije postavljen i zaseban semafor za njih.

Tu postavku su definitivno radili ljudi koji ne znaju o saobraćaju ništa. Neshvatljivo nam je šta su uradili, pričamo između sebe i niko od nas, iako mnogi radimo i preko 20 godina posao instruktora, nismo videli ovako nešto. Ako su već tu levu traku osmislili samo za skretanje ka centru, zašto nisu postavili zaseban semafor. Vozači koji dolaze iz suprotnog smera idu pravo i onda svi koji idu levo ne mogu da skrenu i nastaje saobraćajni kolaps. Sa druge strane, ako neko želi desno, a onome ko ide pravo je crveno, pa mora i on da čeka - kaže instrktor u jednoj auto-školi.

Pojedini Leskovčani smatraju da je sve to urađeno namerno, kako bi građani plaćali kazne i punili budžet.

Nije da ne znaju, nego se prave. To je i urađeno samo kako bi mogle da se pišu kazne i da punimo budžet. Velika je sramota za sve, pogotovo ako se zna u kom okrugu su najniža primanja u Srbiji - ljuti su vozači.

20220615_130342 Nadležni na pozive Južnih vesti nisu odgovorili; foto: M. M.Zašto je saobraćaj na Bulevaru postavljen ovako, kao i zašto semafori nisu odvojeni za levu kolovoznu traku, novinari Južnih vesti pokušali su da dobiju odgovor iz Odeljenja za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i infrastrukturu, ali se šef toga odeljenja nije javio.

Inače, kompletni radovi na obilaznici završeni su početkom juna, iako su počeli još u aprilu prošle godine, a krajnji rok za završetak bio je 150 dana. Ipak, rokovi su produženi zbog neplaniranih radova na gasovodnoj i vodovodnoj mreži, a to je bio uzrok i zašto je vrednost investicije narasla za 70 miliona dinara, pa je ukupno utrošeno 340 miliona dinara.

Radovi na obilaznici najavljeni su još 2010. godine, a od tada su rokovi često pomerani, da bi 2018. godine i ministrka Zorana Mihajlović najavila da će iz republičkog budžeta u rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića biti uloženo 195 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    20:49 // 17. 6. 2022.

    Uvod za kruzni kada bude "preoptercen" saobracaj, pa onda jos koje milionce troska. U medjuvremenu dobro dodju i kazne u budzet.

  • Potip

    12:52 // 17. 6. 2022.

    Glasali ste 70% zna se za koga pa neka vas deru bolje i ne zaslužujete.Bahati oni bahati vi.

  • Sindjelic

    20:44 // 16. 6. 2022.

    Da namera stoji da se zeli sto vise kazne ni za sta naplatiti to je tacno jer u svim gradovima sveta kada se pusti nova saobracajnica postoji po zakonu period prilagodjavanja na novu saobracajnicu i ucesnika i nadleznih za regulaciju saobracaja, za to vreme se ne pisu kazne nego se vozaci upozoravaju usmeno a sto je jos vaznije strucnjaci za sabracaj odmah ispravljaju ove nelogicnosti, uska grla.

    • Ouzo

      11:36 // 17. 6. 2022.

      Pa Leskovac je varosica, pitanje je da lu imaju SAOBRACAJNOG INZINJERA.Koga zanima,evo sad ce 12h ugovaraju u koju ce kafanu na rucku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: